Πρόστιμο σε ιερέα και 8 πιστούς

 
Το γεγονός ότι βρέθηκε η χρυσή τομή για το άνοιγμα των ναών  δεν φαίνεται να συγκίνησε  κάποιους οι  οποίοι εξακολουθούν να λειτουργούν αγνοώντας την απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

Ενημερώθηκε: 20/12/20 - 23:22

Το γεγονός ότι βρέθηκε η χρυσή τομή για το άνοιγμα των ναών δεν φαίνεται να συγκίνησε κάποιους οι οποίοι εξακολουθούν να λειτουργούν αγνοώντας την απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

Μετά το Κορωπί ,αυτή τη φορά πρόστιμο 1500 ευρώ επιβλήθηκε στον ιερέα που λειτουργούσε στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης. Επίσης πρόστιμο επιβλήθηκε και σε 8 πιστούς. Όπως έγινε γνωστό μετά από καταγγελία ,αστυνομικοί πήγαν στην εκκλησία όπου διαπίστωσαν, η κεντρική είσοδος του ναού ήταν μεν κλειστή αλλά ο ιερέας τελούσε τη λειτουργία σε παρεκκλήσι το οποίο είχε ανοιχτές πόρτες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Στο παρεκκλήσι κάποιοι πιστοί μεταλάμβαναν ενώ άλλοι προσεύχονταν. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι δεν τηρούνταν οι αποστάσεις δύο μέτρων μεταξύ των παρευρισκομένων ούτε η αναλογία ενός πιστού ανά 15 τ.μ.
Οκτώ πιστοί δέχτηκαν πρόστιμο για παραβίαση του περιορισμού κυκλοφορίας, ενώ πρόστιμο 1.500 ευρώ επιβλήθηκε στον ιερέα για τη μη τήρηση των ειδικών κανόνων λειτουργίας των χώρων λατρείας. Ο αρμόδιος εισαγγελέας διέταξε να σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος του υπεύθυνου θρησκευτικού λειτουργού.