Οι διαβουλεύσεις Ερντογάν με Πούτιν και Κόντε

 
Οι διαβουλεύσεις Ερντογάν με Πούτιν και Κόντε

Ενημερώθηκε: 18/08/20 - 00:25

Επικοινωνία με τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν και τον Ιταλό πρωθυπουργό Κόντε είχε ο Τούρκος Πρόεδρος. Η Ιταλία είναι μία από τις χώρες που αντιμετωπίζουν με επιείκεια τις προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στην τηλεφωνική τους επικοινωνία Κόντε και Ερντογάν επικεντρώθηκαν στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στις πολεμικές επιχειρήσεις στη Λιβύη, συμφωνώντας να συνεχίσουν τον διάλογο.

Η επικοινωνία με τον Πούτιν

Χωρίς καμία επίσημη αναφορά στα θέματα με την Ελλάδα έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, η επικοινωνία του Πούτιν με τον Τούρκο ομόλογό του. Τα προηγούμενα 24ωρα έγινε γνωστή η διαθεσιμότητα του Κρεμλίνου να μεσολαβήσει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για την κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο.

Oruc Reis

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα της ρωσικής ιστοσελίδας rua.gr, σύμφωνα με το οποίο ελληνικό υποβρύχιο κατέστρεψε τον εξοπλισμό του .

«Ενώ οι ελληνικές και οι τουρκικές φρεγάτες έκαναν ελιγμό γύρω από το Oruc Reis, το ελληνικό υποβρύχιο περνούσε κάτω από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis. Οι ακριβείς πληροφορίες για το περιστατικό δεν έχουν αναφερθεί, αλλά, προφανώς, τα ελληνικά υποβρύχια έκοψαν τα καλώδια και κατέστρεψαν τον εξοπλισμό». Διπλωματικές πηγές στην Αθήνα διέψευσαν το εν λόγω δημοσίευμα.

Από την πλευρά της η Αθήνα πάντως διαμηνύει ότι προτίθεται να κυρώσει τις συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο, αμέσως μόλις ανοίξει η Βουλή, δηλαδή μεταξύ 24-28 Αυγούστου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ