Κορονοϊός: «Ανέκρουσε πρύμναν» ο Τραμπ - Ζήτημα ζωής ή θανάτου λέει τώρα για τα μέτρα προστασίας

 
Κορονοϊός: «Ανέκρουσε πρύμναν» ο Τραμπ - Ζήτημα ζωής ή θανάτου λέει τώρα για τα μέτρα προστασίας

Ενημερώθηκε: 01/04/20 - 03:21

Κορονοϊός - ΗΠΑ: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε χθες Τρίτη τους Αμερικανούς ότι έχουν μπροστά τους δύο «πάρα πολύ οδυνηρές» εβδομάδες εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης του κοροναϊού στη χώρα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε χθες Τρίτη τους Αμερικανούς ότι έχουν μπροστά τους δύο «πάρα πολύ οδυνηρές» εβδομάδες, καθώς ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κοροναϊού γίνεται ολοένα πιο βαρύς στις ΗΠΑ, ανακοινώνοντας παράλληλα πως τα μέτρα της λεγόμενης κοινωνικής αποστασιοποίησης παρατείνονται ως την 30ή Απριλίου.

«Δύο πολύ δύσκολες εβδομάδες»

«Θα περάσουμε δύο πολύ δύσκολες εβδομάδες», επέμεινε ο Ρεπουμπλικάνος, που τα τελευταία εικοσιτετράωρα άφησε κατά μέρος την εκτίμηση πως τα μέτρα περιορισμού που έχουν επιβληθεί σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού των ΗΠΑ θα αρθούν σύντομα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αναφερθεί στην ανάγκη να μην δεχθεί βαρύτερο πλήγμα η αμερικανική οικονομία, τονίζοντας ότι θα έπρεπε «η θεραπεία να μην είναι χειρότερη» από την πανδημία.

Διαβάστε ακόμα: Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν την Κίνα σε θανάτους από κορονοϊό - 1.550 μόνο στην Νέα Υόρκη (ΒΙΝΤΕΟ)

«Να τηρήσει τις συστάσεις»

Χθες, απεναντίας, χαρακτήρισε «απολύτως κρίσιμο ο αμερικανικός λαός να τηρήσει τις συστάσεις» των υγειονομικών αρχών «για τις επόμενες 30 ημέρες», κάτι που χαρακτήρισε «ζήτημα ζωής και θανάτου».

Αιχμές από τον Ομπαμα

Αιχμές εμμέσως πλην σαφώς άφησε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κατά του διαδόχου του, Ντόναλντ Τραμπ για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, φωτογραφίζοντάς τον ότι «αγνόησε τις συνέπειες».

«Έχουμε όλοι δει, με έναν τρομακτικό τρόπο, τις συνέπειες που προκάλεσαν εκείνοι που αγνόησαν τις προειδοποιήσεις για μια πανδημία», είπε ο Δημοκρατικός πρώην πρόεδρος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ