Κι όμως οι φακές δεν θα μπορούσαν να είναι ακόμα πιο νόστιμες! Ακόμα και αυτοί που δεν τρώνε φακές θα τις φάνε και θα θέλουν να τις ξαναφάνε!
Υλικά
2-3 μερίδες
200 γρ φακές
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
2 ντομάτες
Μαϊντανός
100 γρ Philadelphia
Δάφνη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
35-40 λεπτά
Ξεπλένετε καλά τις φακές σε ένα σουρωτήρι και στη συνέχεια τις βράζετε μαζί με λίγο πιπέρι και ένα φύλλο δάφνης για 20-25 λεπτά όσο να μαλακώσουν αρκετά αλλά να μη λιώσουν. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε κατά μέρος να κρυώσουν λίγο.
Όση ώρα βράζουν οι φακές, σε ένα μπολ ανακατεύετε το Philadelphia με το ελαιόλαδο, λίγο νερό, αλάτι και πιπέρι.
Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια (το άσπρο και το τρυφερό πράσινο μέρος) και τις ντομάτες σε μικρούς κύβους.
Ανακατεύετε σε μια απλωτή σαλατιέρα τις φακές με την ντομάτα, τα κρεμμυδάκια, την καπνιστή γαλοπούλα κομμένη σε μικρά κομμάτια και το μαϊντανό ψιλοκομμένο κι αυτό.
Περιχύνετε με τη σάλτσα του Philadelphia, ανακατεύετε απαλά τη σαλάτα, ελέγχετε τη γεύση –διορθώνοντας το αλάτι και το πιπέρι αν χρειάζεται- και σερβίρετε.
Πηγή: