Παλλόμενα πέη ανδρών σε διάταξη, ημίγυμνες ηρωΐδες τραγωδιών, σκηνικά «έκτροπα» ακόμη και body painting (ζωγραφική σωματος).
Με χλαμύδες τις οποίες σταδιακά βγάζουν, άνδρες χορευτές εμφανίζονται στη σκηνή... ολόγυμνοι, να χορεύουν όπως τους γέννησε η μάνα τους ακόμη και συρτάκι υπό τους ήχους του "Ζορμπά" του Μίκη Θεοδωράκη.
Στο μεγαλύτερο μέρος της παράστασης οι ηθοποιοί θα σείουν και θα στροβιλίζουν τους φαλλούς τους ενώπιον του κοινού και, με δεδομένο ότι το θέατρο Επιδαύρου, λόγω του επιβλητικού του όγκου και της απαράμιλλης ιστορίας του ως ζωντανού αρχαίου μνημείου, εκθέτει ανελέητα όσους καθ' οιονδήποτε τρόπο μειονεκτούν.
Αυτό είναι οπτικοακουστικό υπερθέαμα «Mount Olympus. To glorify the cult of tragedy. A 24th hour performance» (Ορος Ολυμπος: Ας δοξάσουμε τη λατρεία της τραγωδίας») - γνωστό και ως παλλόμενα πέη» - που θα παρουσιάσει ο αιρετικός Φλαμανδός Γιαν Φαμπρ στην Επίδαυρο τον Αύγουστο ( 5-6 Αυγούστου και ξανά στις 12 και 13 του ίδιου μήνα).
Ειδικά, δε, για το ανέβασμα του Mount Olympus στην Επίδαυρο, ο Γιάν Φαμπρ ζήτησε να ανασχεδιαστούν τα μινιμαλιστικά κοστούμια του «χορού», ώστε να προσομοιάζουν περισσότερο με την ελληνική φουστανέλα.
Σάλος ξέσπασε τόσο στο χώρο των καλλιτεχνών όσο και στα κοινωνικά δίκτυα που τη χαρακτηρίζουν βέβηλη. Αγνωστο πώς θα την αντιμετωπίσει το κοινό.
Η συγκεκριομένη παράσταση έχει ξαναπαρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο του 2015 στα 50α Δημήτρια. Στη φετινή παράστηση, όπως γράφει το πρώτο θέμα, επειδή ο Φαμπρ έχει οραματιστεί το συγκεκριμένο έργο σαν μια 24ωρη εμπειρία, στην Επίδαυρο εφέτος σκοπεύει να κάνει την υπέρβαση και να ενώσει, τρόπον τινά, τις τέσσερις παραστάσεις ανά δύο: Επομένως στην ουσία θα υπάρξει μία 48ωρη παράσταση στις 5 και 6 Αυγούστου και άλλη μία στις 12 και 13..
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:
Βελγικές γκουρμεδιές στο Φεστιβάλ Αθηνών, από τον Γιαν Φαμπρ