Στο σωστό δρόμο η ΑΕΚ

 
Στο σωστό δρόμο η ΑΕΚ

Ενημερώθηκε: 20/07/16 - 21:48

Η ΑΕΚ επικράτησε σε φιλικό παιχνίδι που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, στο γήπεδο της Φυλής, του Άρη Λεμεσού με 2-0, δείχνοντας αρκετά από τα στοιχεία που θέλει και προσπαθέι να μεταδώσει ο Τιμούρ Κετσπάγια στους παίχτες του.

Η Ένωση δεν απειλήθηκε καθόλου στην άμυνα (δεν έχει δεχτεί γκολ σε κανένα φιλικό), ενώ έχασε πολλές ευκαιρίες για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ.

Το πρώτο γκολ σημείωσε ο Πέκχαρτ στο 12ο λεπτό, αξιοποιώντας την όμορφη ενέργεια του Βάργκας, ενώ το δεύτερο τέρμα σημείωσε ο Τζανετόπουλος με δυνατό σουτ στο 86’. Αγωνίστηκε για 15 λεπτά ο Ούγκο Αλμέιδα.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ, μπήκε με πολύ όρεξη, θέλοντας να δείξει ποιος έχει το πάνω χέρι στην αναμέτρηση. Με την πίεση ψηλά στο γήπεδο να είναι το βασικό στοιχείο του παιχνιδιού της, η Ένωση είδε άμεσα αποτελέσματα όταν ο Πέκχαρτ άνοιξε το σκορ με κοντινό σουτ στο 12΄, ύστερα από ασίστ και όμορφη ενέργεια του Βάργκας.

Η συνέχεια βρήκε την Ένωση, να πιέζει μεν, αλλά να φαίνεται μπλοκαρισμένη μεσοεπιθετικά. Στο φινάλε του ημιχρόνου, οι Κύπριοι προσπάθησαν να πλησιάσουν την περιοχή του Ανέστη, όμως οι προσπάθειές τους δεν είχαν κανένα απολύτως αποτέλεσμα.

Το δεύτερο ημίχρονο, κύλησε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις, με την ΑΕΚ να έχει την κατοχή της μπάλας, χωρίς ωστόσο να απειλήσει την μαζική άμυνα του Άρη. Οι κιτρινόμαυροι, μετά το πρώτο 20λεπτο, του δευτέρου μέρους άρχισαν να ζωηρεύουν και να αναπτύσσονται σύμφωνα με τα "θέλω" του προπονητή τους.

Μετά από αρκετές χαμένες, ευκαιρίες, το γκολ ήρθε τελικά, με το πολύ όμορφο τέρμα του Τζανετόπουλου, στο 86ο λεπτό.

ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ανέστης, Γκάλο (81’ Μπακάκης), Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι (77’ Λαμπρόπουλος), Ντίντακ (72’ Ντίας), Σιμόες (70’ Γαλανόπουλος), Γιόχανσον (81’ Τζανετόπουλος), Μάνταλος (76’ Αλμέιδα), Μπαρμπόσα (70’ Πλατέλλας), Βάργκας (58’ Μπακασέτας), Πέκχαρτ (63’ Αραβίδης)

Άρης Λεμεσού (Θαλής Θεοδωρίδης): Γκολτς (76’ Τσιάκκας), Θεοφίλου, Αλβάρες, Τόμας (87’ Μαλεκίδης), Πούλχακ (57’ Τζιτζικαλάκης), Κυριακού (77’ Χριστοδούλου), Παχίπης (68’ Παναγή), Αντωνίου (87’ Χαραλάμπους), Πρεντέσκου (55’ Φράγκου), Μαρτσάκης (85’ Μασόνου), Κύπρου (62’ Σκούρτης)

Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Φυλής