Τελικός Europa League: Να γράψουν ιστορία θέλουν Ατλέτικο και Μαρσέιγ

 
Τελικός Europa League: Να γράψουν ιστορία θέλουν Ατλέτικο και Μαρσέιγ

Ενημερώθηκε: 16/05/18 - 13:33

Τελικός Europa League: Μαρσέιγ και Ατλέτικο Μαδρίτης τίθενται αντιμέτωπες στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Λιόν (21:45, Cosmote Sport 1HD & thepressroom.gr)), έχοντας έναν κοινό στόχο: την κατάκτηση του τροπαίου!

Παράλληλα, το διακύβευμα -πέραν της αίγλης από την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τίτλου- για τις δυο φιναλίστ είναι και… οικονομικό, αφού ως γνωστόν ο νικητής του Europa League εξασφαλίζει μια θέση στους ομίλους του Champions League τη νέα σεζόν. Κι αν για την Ατλέτικο αυτό είναι… ήδη γεγονός, μέσω της Primera Division, δεν ισχύει το ίδιο και για την Μαρσέιγ.

Η Μαρσέιγ έχει στο ενεργητικό της άλλους δύο τελικούς στην δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική διασυλλογική διοργάνωση. Ο πρώτος, το 1999 όταν η Ολιμπίκ ηττήθηκε με το «βαρύ» 3-0 από τη Ρόμα. Ο δεύτερος, πέντε χρόνια αργότερα, το 2004, όπου και πάλι δεν κατάφερε να κερδίσει, εν προκειμένω τη Βαλένθια από την οποία έχασε με 2-0.

Από την άλλη, η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι πιο… εξοικειωμένη με την υπόθεση κατάκτησης του Europa League. Τόσο το 2010 όταν και οι «ροχιμπλάνκος» επικράτησαν έστω και δύσκολα της Φούλαμ με 2-1, όσο και μετά από δύο χρόνια, το 2012 όταν δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα να κερδίσουν την Αθλέτικ Μπιλμπάο με το... άνετο 3-0!