Στις 5 Ιουλίου 1946 ο Γάλλος μηχανικός Λουί Ρεάρ δημιούργησε το πρώτο σύγχρονο μπικίνι με το οποίο πόζαρε η Μισελίν Μπερναρντίνι. Το όνομα το "δανείστηκε" από την ατόλλη Μπικίνι, όπου πραγματοποιούνταν οι μεταπολεμικές δοκιμές της ατομικής βόμβας. Οι Γαλλίδες υποδέχτηκαν το νέο αυτό μαγιό με ενθουσιασμό, όμως η Καθολική Εκκλησία, ορισμένα μέσα ενημέρωσης και ο περισσότερος κόσμος το θεώρησαν επικίνδυνο, ακόμα και σκανδαλώδες.
Το 1951 το υιοθέτησαν οι διαγωνιζόμενες στα καλλιστεία για την Μις Κόσμος, αλλά η χαρά τους κράτησε λίγο, γιατί την επόμενη χρονιά απαγορεύτηκε για να επανακάμψει το 1979.
Η Μπριζίτ Μπαρντό τράβηξε όλη την προσοχή πάνω της στις Κάννες το 1953 όταν φωτογραφήθηκε με μπικίνι.
Αλλες ηθοποιοί όπως η Ρίτα Χέιγουορθ, η Αβα Γκάρντερ και η Μέριλιν Μονρόε φωτογραφήθηκαν εκατοντάδες φορές φορώντας τα μπικίνι της εποχής, προσθέτοντας ακόμα περισσότερο κύρος στο μπικίνι.
Η αποθέωση ήρθε με την Ούρσουλα Αντρες στον Δρ Νο (Τζέιμς Μποντ-1962) όταν έβγαινε από τη θάλασσα με το κοχύλι και το θρυλικό άσπρο μπικίνι.
Και ας μην ξεχνάμε την Ράκελ Γουέλς--σύμβολο του σεξ τη δεκαετία του '60-- με το μπικίνι από δέρματα ζώων στην ταινία "Ενα Εκατομμύριο Χρόνια π.Χ" (1960).
Το μπικίνι σταδιακά κέρδισε την αποδοχή της δυτικής κοινωνίας. Σύμφωνα με τον γάλλο ιστορικό Μόδας Ολιβιέ Σαγιάρ το μπικίνι είναι τόσο διάσημο εξαιτίας "της δύναμης των γυναικών και όχι τη δύναμη της μόδας".
Λίστα του περιοδικού TIME για τα τοπ 10 μπικίνι
Μισέλ Μπερναρντίνι με το πρώτο μπικίνι (1946)
Το τραγούδι "Itsy Bitsy Teenie Weenie Yellow Polka Dot Bikini" (1960)
Ανέτ Φουνιτσέλο και στην ταινία Beach Party (1960s)
Το κορίτσι του Μποντ (1962)
Το πρώτο τεύχος με εξώφυλλο μαγιό του Sports Illustrated (1964)
Η Ράκελ Γουέλς με μπικίνι από προβιές ζώων (1966)
Η Φίμπι Κέιτς στο "Fast Times at Ridgemont High"
Πριγκίπισσα Λέια με χρυσό μπικίνι στην "Επιστροφή των Τζεντάι" (1983)
Επίσημη εμνφάνιση της Ολυμπιακής ομάδας μπιτς βόλεϊ (1996)
Καλλιστεία Μις Αμερική-πρώτη εμφάνιση (1997)