Πέθανε ο παλιός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Τάκης Βουδούρης

 
Έφυγε από την ζωή ο ιστορικός βουλευτής της ΝΔ Θεσσαλονίκης Τάκης Βουδούρης-Το βιογραφικό του

Ενημερώθηκε: 23/01/18 - 22:09

Θλίψη στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας από τον θάνατο γνωστού πρώην βουλευτή της.

Κωνσταντίνου Καραμανλή

Πρόκειται για τον Τάκη Βουδούρη (Δημήτριος (Τάκης) Βουδούρης), ο οποίος έφυγε από την ζωή την Τρίτη (23/1) σε ηλικία 87 ετών.Ο εκλιπών είχε διατελέσει για τρεις συνεχόμενες φορές βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Θεσσαλονίκης, τα έτη 1974, 1977, 1985 αλλά και γενικός γραμματέας επί , αλλά και υφυπουργός Εξωτερικών επί Γεωργίου Ράλλη.

Το βιογραφικό του

Γεννήθηκε το 1931 στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ.

Εξελέγη τρεις φορές βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία αρχικά στην περιφέρεια Δήμου Θεσσαλονίκης και αργότερα στην Α΄ Θεσσαλονίκης.

Επί προεδρίας Μιλτιάδη Έβερτ στη ΝΔ διετέλεσε πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης έως το 1998 οπότε και τον διαδέχθηκε, επί προεδρίας Κώστα Καραμανλή ο Νίκος Βακάλης.

Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης, Αντώνης Γυφτόπουλος, καθώς και τα μέλη της Διοικούσας, εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους.

"Ο εκλιπών υπήρξε μία ιστορική και εμβληματική μορφή για την ΝΔ Θεσσαλονίκης και οι νεότεροι θα τον θυμόμαστε με σεβασμό και εκτίμηση για το έργο του", δήλωσε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Αντώνης Γυφτόπουλος.

Η κηδεία του Τάκη Βουδούρη θα γίνει την Τετάρτη το πρωί στις 11 από την εκκλησία της Αγίας Σοφίας.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση, μόλις πληροφορήθηκε το δυσάρεστο γεγονός:

«Εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλεια του πρώην βουλευτή του Κόμματός μας Τάκη Βουδούρη.

Υπηρέτησε με ήθος και ευπρέπεια την Παράταξή μας και προσέφερε πολλά στο δημόσιο βίο και την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Θεσσαλονίκη.

Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».