«Άγρια» κόντρα κυβέρνησης - Στουρνάρα

 
«Άγρια» κόντρα κυβέρνησης - Στουρνάρα

Ενημερώθηκε: 21/12/17 - 18:42

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε η κυβέρνηση κατά του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, κατόπιν των δηλώσεών του για ένα νέο, τέταρτο μνημόνιο.

ΤτΕ

Τον χαρακτηρίζει ως «αποτυχημένο υπουργό Οικονομικών», όσο αφορά στην ενδιάμεση έκθεση της για τη νομισματική πολιτική ότι ένα προληπτικό πρόγραμμα στήριξης, μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος τον Αύγουστο του 2018, θα ήταν υποστηρικτικό για την ελληνική οικονομία.

Προειδοποιεί για νέο Μνημόνιο η Τράπεζα της Ελλάδος

Ηχηρή είναι λοιπόν η απάντηση κυβερνητικών πηγών οι οποίες σπεύδουν να τονίσουν πως: «Επειδή ένας αποτυχημένος υπουργός Οικονομικών τότε και μία αποτυχημένη κυβέρνηση είχαν θέσει ως βέλτιστη εκδοχή όχι την έξοδο στις αγορές με ευνοϊκά επιτόκια, αλλά τη γραμμή στήριξης, δεν σημαίνει ότι μία πετυχημένη κυβέρνηση δε θα τα καταφέρει πολύ καλύτερα. Ήδη, όλες οι ενδείξεις αυτό αποδεικνύουν».

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει τονίσει επανειλημμένα ότι θέλει «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια, που σημαίνει ότι δεν επιθυμεί προληπτική γραμμή στήριξης, η οποία θα συνοδευόταν από νέους όρους και νέα μέτρα.

Βούτσης: «Ουδείς αμφισβητεί ότι η χώρα οδεύει σε ουσιαστική έξοδο από την επιτήρηση»

Στα σχόλια του κου Στουνάρα απάντησε ο Νίκος Βούτσης επισημαίνοντας ότι: «Ουδείς αμφισβητεί τόσο στο πολιτικό σύστημα, όσο και στο εσωτερικό της χώρας και διεθνώς, πως η χώρα οδεύει στην τυπική αλλά, σε μεγάλο βαθμό, και στην ουσιαστική έξοδο από τους κανόνες επιτήρησης και τα δεδομένα της δανειακής συμφωνίας. Μια ανοικτή λεωφόρος κι ένας οδικός χάρτης που θα βοηθήσει την ελληνική κοινωνία, όχι απλά να μείνει όρθια, αλλά σιγά σιγά να ανασυστήνεται ο κοινωνικός ιστός».

Handelsblatt: Γ. Στουρνάρας, «ο ενοχλητικός τραπεζίτης» για τον «αριστερό λαϊκιστή Τσίπρα»

κος Στουρνάρας

Tι δήλωσε ο

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας παραδίδοντας την έκθεση στον Πρόεδρο της Βουλής εξέφρασε επιφυλάξεις για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης περί καθαρής εξόδου από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 επισημαίνοντας πως η επόμενη περίοδος «δεν θα είναι εύκολη, διότι πρέπει να πάρουμε αποφάσεις για το τι θα συμβεί μετά από το Πρόγραμμα».

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα έξι (6) μονάδες κάτω από την επενδυτική βαθμίδα και έχουμε οκτώ μήνες για να το διορθώσουμε. Αν δεν μπορεί να διορθωθεί, πρέπει ακριβώς να δούμε τι θα συμβεί μετά τον Αύγουστο του 2018. Έχουμε προτάσεις κι ελπίζω να διαβαστούν», προσέθεσε.

εδώ 

Δείτε όλη την έκθεση της ΤτΕ.