Παρά την ανακοίνωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για διάλυση και επανίδρυση της ΔΑΠ, εξαιτίας του σκανδάλου αντιγραφής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, η ΔΑΠ ή μάλλον οργανώσεις της που αρνούνται να αποδεχτούν την απόφαση του προέδρου του κόμματος, κυκλοφόρησαν αφίσα με αφορμή την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.
Όπως οι ίδιοι λένε, οργανώσεις της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ανά την ελληνική επικράτεια που αρνούνται να αποδεχτούν την απόφαση διάλυσης, με την αφίσα και το σύνθημα #symmetexo επέλεξαν να εκφράσουν το πολιτικό στίγμα της φοιτητικής παράταξης για το φετινό ακαδημαϊκό έτος.
Στην ανακοίνωση του εξέδωσαν με την ευκαιρία της κυκλοφορίας της αφίσας εξηγούν το σύνθημα #symmetexo ως ανάγκη μεγαλύτερης ενεργεποίησης των φοιτητών και συμμετοχή του ςστη λήψη αποφάσεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ενώ ταυτόχρονα εκφράζουν τους λόγους διαφοροποίησής τους από την τοποθέτηση του προέδρου και του κόμματος της ΝΔ την οποία δεν μπορούν να κατανοήσουν όπως λένε.
«Στοίχημα για εμάς αποτελεί η μεγαλύτερη δυνατή ενεργοποίηση των φοιτητών των ελληνικών εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και η συμμετοχή τους στη λήψη αποφάσεων που αφορούν την Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Διαφοροποιούμαστε από την κεντρική γραμμή που προσπαθεί να επιβληθεί άνωθεν στη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, η οποία θέλει τους φοιτητές να μην εκπροσωπούνται θεσμικά στα όργανα του Πανεπιστημίου και να μην έχουν άποψη για τα ακαδημαϊκά ζητήματα που τόσο μας αφορούν. Σε μια περίοδο που συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες και δικαιώματα καταπατώνται εντός των ελληνικών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ (ξυλοδαρμός ΑμΕΑ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών/ομηρία μελών Συγκλήτου ΑΠΘ), τη στιγμή που τα φαινόμενα εγκληματικότητας και παραβατικής δράσης εντείνονται στα πανεπιστημιακά campus (διακίνηση ναρκωτικών/κλοπές) δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τη σκοπιμότητα πίσω από τον περιορισμό της δράσης της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ που δρομολογείται μεθοδικά. Η μεταρρυθμιστική, φιλελεύθερη φωνή της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ μπορεί να αποτελέσει το μοναδικό ανάχωμα στην παρακμή και να δημιουργήσει ρεαλιστική ελπίδα για ένα σύγχρονο, ελεύθερο και δημοκρατικό ελληνικό Πανεπιστήμιο»