Ο Νίκος Μάνεσης είναι από τους πετυχημένους παρουσιαστές της ελληνικής τηλεόρασης, αν δει κάποιος τα νούμερα τηλεθέασης τη φετινή χρονιά, το πρωινό ενημερωτικό του Alpha πάει εξαιρετικά. Πετυχαίνει νούμερα μεγαλύτερα κι από τις διαφημισμένες Τσιμτσιλή και Μενεγάκη.
Πριν κάνει το πρωινό του Σαββατοκύριακου, ο είχε την εκπομπή «60′ Ελλάδα». Μια εκπομπή που παρότι είχε σταθερά υψηλά νούμερα τηλεθέασης, την σταμάτησε. Γιατί;
Όπως αποκαλύπτει ο Νίκος Μάνεσης σε συνέντευξη του στο tvnea.com δεν έγινε μόνο επειδή είχε κουραστεί να δουλεύει χωρίς ρεπό. Καθοριστική ήταν και η εχθρική αντιμετώπιση της εκπομπής από τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο του
Ας δούμε τι λέει ο Ν. Μάνεσης στη συνέντευξη:
«Εκείνη την χρονική περίοδο δεν νομίζω ότι η εκπομπή και το πρόσωπό μου είχαν την καλύτερη συμπεριφορά. Βέβαια, έκτοτε αλλάξαμε διευθύνοντα σύμβουλο και τα πράγματα έστρωσαν. Δεν θεωρώ ότι ήταν ιδιαίτερα θετική η συμπεριφορά την οποία είχαν. Ένας από τους λόγους που σταμάτησα το «60′ Ελλάδα» ήταν ότι δεν μπορούσα να αλλάζω μέρες, να αλλάζω ώρες, να ανακατεύουμε την τράπουλα και να τη βάζουμε την εκπομπή όπου βολεύει για να κλείσουν τρύπες προγράμματος. Αυτός ήταν ο ένας λόγος.
Ο δεύτερος λόγος ήταν ότι κάποια στιγμή σωματικά πόσο να αντέξω! Εγώ 5 χρόνια ταξίδευα, έκανα ραδιόφωνο, κι έκανα και δελτίο ειδήσεων. Έφευγα τη Δευτέρα, επέστρεφα Τετάρτη, ταυτόχρονα έβλεπα το υλικό, έμπαινα να μοντάρω, έκανα ραδιόφωνο και έκανα δελτίο ειδήσεων τα Σαββατοκύριακα. Εσείς πόσο καιρό θα αντέχατε χωρίς να πάρετε ένα ρεπό; Το αντιλαμβάνεστε. 50% ήταν η σωματική κούραση και 50% το γεγονός ότι δεν το θεωρώ σωστό η εκπομπή να αλλάζει μέρα,να αλλάζει ώρα, και τελικά να αιφνιδιάζεται διαρκώς ο τηλεθεατής.
Αυτή ήταν η άποψή μου κι έτσι αντέδρασα. Το κανάλι επικρότησε την άποψή μου διότι μου ανανέωσε το συμβόλαιο. Ο διευθύνων σύμβουλος και οι παρατρεχάμενοί του που ασχολούνταν με αυτά, δεν είναι πια στο κανάλι οι περισσότεροι απ’ αυτούς. Άρα, απεδείχθη ότι στο κομμάτι το δικό μου είχα δίκιο.
Έχω πει σε συνεντεύξεις: τηλεόραση πρέπει να κάνουν αυτοί που ξέρουν από τηλεόραση. Υπάρχουν πολλοί που δεν ξέρουν από τηλεόραση και ασκούν διοίκηση. Είναι πάρα πολλοί και τους ξέρετε. Το να κάνεις τηλεόραση προϋποθέτει γνώσεις, χωρίς γνώσεις του αντικειμένου δεν μπορείς να ασχοληθείς με αυτό το σπορ. Ζημιά θα κάνεις τεράστια και θα χάσει ο εργοδότης λεφτά, πολλά λεφτά»!