Ενόψει της αυριανής ημέρας, για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, το μπαρ Duranbar στο κεντρικό Τόκιο πρότεινε, αντί για σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς ή ένα καθιερωμένο μενού, οι ερωτευμένοι να γευτούν ένα «ειδικό μενού» από επιδόρπια και ποτά παρασκευασμένα από έντομα.
Κοκτέιλ εντόμων με κράνμπερι και νερό, καραμελωμένα σκουλήκια με αμύγδαλα και κάσιους. Η σαντιγί που συνοδεύει ορισμένα από τα επιδόρπια περιλαμβάνει το ζουμί ενός τεράστιου Ταϊλανδέζικου κοριού του νερού, που φημίζεται για την γλυκιά του γεύση. Αυτά είναι μερικά από τα εδέσματα που υπόσχονται να προσφέρουν μια, αν μη τι άλλο, πρωτότυπη γευστική εμπειρία.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO), τα έντομα είναι πηγή πλούσια σε λιπαρά, πρωτεϊνες, βιταμίνες, φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία.
Ο φοιτητής Γιούτα Σινοχάρα, ο οποίος διοργάνωσε την βραδιά με κοκτέιλ από κοριούς, δήλωσε ότι θέλει να προωθήσει μια εναλλακτική γαστριμαργική κουλτούρα. «Τρελαίνομαι για έντομα και θεωρώ ότι έχει πολύ πλάκα να τα τρως», ανέφερε και πρόσθεσε ότι, (για τον ίδιο) αποτελούν μια εξαιρετική διατροφική επιλογή.
Σύμφωνα με τον FAO, τουλάχιστον δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη τρώνε έντομα και περισσότερα από 1.900 είδη έχουν χρησιμοποιηθεί ως τροφή.
Πηγήβίντεο:reuters.com