Πώς να ανοίξετε την σαμπάνια στο ρεβεγιόν χωρίς ατυχήματα

 
Πώς να ανοίξετε την σαμπάνια στο ρεβεγιόν

Ενημερώθηκε: 09/12/16 - 16:35

Η Marilyn Monroe τη λάτρευε και λέγεται μάλιστα ότι έχει κάνει μπάνιο χρησιμοποιώντας 350 μπουκάλια για να γεμίσει τη μπανιέρα της! Σαμπάνια...ένα ποτό μοναδικό που τιμάμε ιδιαίτερα στα χριστουγεννιάτικα ρεβεγιόν! Ξέρεις όμως να την ανοίγεις σωστά;

Πρώτα ξετυλίγουμε το ειδικό μεταλλικό προστατευτικό που βρίσκεται πάνω στο φελλό και στο λαιμό της μπουκάλας. Καλύτερα να μην το ξετυλίξετε εντελώς ή να το αφαιρέσετε εκτός εάν είστε έμπειροι ή σίγουροι πως η φύλαξη και η μεταφορά της έγινε με τον σωστό τρόπο. Μετά με απαλές κινήσεις περιστρέφουμε την μπουκάλα (όχι τον φελλό), κρατώντας τον φελλό μέχρι η πίεση που υπάρχει στο μπουκάλι να τον ωθήσει προς τα πάνω και να βγει με ένα διακριτικό θόρυβο και χωρίς να χυθεί το μισό περιεχόμενο στο πάτωμα όπως γίνεται με τον λανθασμένο τρόπο. Μπορεί να μην σας ενοχλεί που χύνεται αρκετό από το περιεχόμενο όταν ανοίγετε το μπουκάλι αλλά να ξέρετε πως πολύτιμα συστατικά χύνονται με αυτό τον τρόπο προς τα έξω με αποτέλεσμα την αλλοίωση της γεύσης αλλά και του αφρώδες χαρακτηριστικού της σαμπάνιας.

Συμβουλή: Η σαμπάνια είναι ένας αφρώδης οίνος και έτσι πρέπει να του συμπεριφερόμαστε, έτσι κατά το σερβίρισμα γεμίζουμε το ποτήρι (τύπου Flute) λίγο πιο πάνω από την μέση και όχι μέχρι πάνω γιατί σίγουρα θα ξεχειλίσει το ποτήρι, ένα σφάλμα που βλέπουμε συχνά να κάνουν αρκετοί.

Ακολουθείστε τις συμβουλές μας και τέλος τα ατυχήματα με την σαμπάνια!