Τι θα φάμε σήμερα; Τυρόπιτα με φέτα και χαλούμι

 
Τι θα φάμε σήμερα; Τυρόπιτα με φέτα και χαλούμι

Ενημερώθηκε: 05/10/17 - 15:06

τυρόπιτα

Τι θα φάμε σήμερα; Αν βρίσκεται τη κλασική βαρετή, δοκιμάστε αυτή την συνταγή με φέτα και χαλούμι και θα μας θυμηθείτε.

Συστατικα

  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας κομμένο στις διαστάσεις του ταψιού (30 x 24 εκ.)
  • 400 γρ φέτα χοντροσπασμένη
  • 200 γρ χαλλούμι κομμένο σε κυβάκια
  • 1/2 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
  • 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες 0,5 εκατοστού
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε μικρές ροδέλες
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα μυρωδικά (ρίγανη, δυόσμο, θυμάρι ό,τι έχεις)
  • 200 gr γιαούρτι
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 αυγό
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 φλυτζάνι λάδι για τα φύλλα και λίγο ακόμα για το σωτάρισμα

    Οδηγιες

  • Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε στη φωτιά να κάψει.
  • Σωτάρουμε το ξερό κρεμμύδι με τα τυριά με τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκι μέχρι να ροδίσουν
  • Σε ένα μεγάο μπολ ανακατεύουμε τη φέτα, το χαλλούμι και το γιαούρτι, το αυγό και την κρέμα γάλακτος
  • Ρίχνουμε τα σωταρισμένα λαχανικά στο μίγμα των τυριών και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε τα μυρωδικά, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε
  • Λαδώνουμε ένα ταψί 30 x 24 εκ. και τοποθετούμε στο εσωτερικό του ένα-ένα τα μισά από τα φύλλα.
  • Καθένα που βάζουμε το λαδώνουμε καλά, βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση και το αφήνουμε να εξέχει από διαφορετική μεριά του ταψιού
  • Τα τελευταία 4 φύλλα μπαίνουν χωρίς γέμιση αλλά πολύ καλά λαδωμένα.
  • Γυρίζουμε τα φύλλα που εξέχουν προς τα μέσα και λαδώνουμε την επιφάνεια.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για μία ώρα έως ότου πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα στην επιφάνεια.

    Coolartisan.gr

    Πηγή:

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    Τι θα φάμε σήμερα; 5 συνταγές για τις πιο κολασμένες πατάτες (ΦΩΤΟ)