Τι πρέπει να προσέχεις την περίοδο της Νηστείας

 
Τι πρέπει να προσέχεις την περίοδο της Νηστείας

Ενημερώθηκε: 02/03/17 - 15:22

Την περίοδο της Σαρακοστής, η οποία ξεκινάει σαράντα ημέρες πριν από το Πάσχα, πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να νηστέψουν. Πρέπει όμως να είμαστε πολύ προσεκτικοί προκειμένου να μην παρουσιάσουμε κάποιο πρόβλημα υγείας.

Βασικό χαρακτηριστικό της νηστείας είναι η μη κατανάλωση κρέατος που σχετίζεται με τη μειωμένη πρόσληψη σιδήρου.

Παρακάτω θα βρείτε τις τροφές που είναι πλούσιες σε σίδηρο εκτός κρέατος!

Προϊόντα σόγιας

Όλα τα προϊόντα σόγιας έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Επιλέξτε ανάμεσα σε γάλα σόγιας, καρπούς σόγιας και τόφου, καθώς και διάφορα τυριά σόγιας, παγωτά, μπάρες σόγιας κ.ά.

Ξηροί καρποί

Ξηροί καρποί όπως τα φιστίκια, τα αμύγδαλα, τα κάσιους, τα καρύδια, τα φουντούκια και τα προϊόντα που σχετίζονται με αυτούς (όπως το φυστικοβούτυρο και το βούτυρο αμυγδάλου), έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Μπορείτε λοιπόν να τους τρώτε σκέτους, είτε να τους προσθέτετε σε διάφορα πιάτα.

Τυρί

Το τσένταρ, το ένταμ και πολλά ακόμη τυριά, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Συμπεριλάβετέ τα στην καθημερινή σας διατροφή, όπως μια ομελέτα με τυρί, σάντουιτς με τυρί και σουφλέ με τυριά.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι από αποβουτυρωμένο γάλα έχει υψηλή περιεκτικότητα πρωτεΐνης (13 γρ. ανά μερίδα). Ως μερίδα συνήθως αναφέρεται η κανονική συσκευασία. Το γιαούρτι από πλήρες γάλα, έχει 7,88 γρ. πρωτεΐνης ανά μερίδα.

Προϊόντα ολικής άλεσης

Το ψωμί, τα δημητριακά, οι μπάρες δημητριακών και άλλα προϊόντα ολικής άλεσης, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Χρησιμοποιήστε ψωμί ολικής στα σάντουίτς σας και δημητριακά ολικής στο πρωϊνό σας.

Όσπρια

Τροφές όπως τα μπιζέλια, οι φακές, τα φασόλια, τα ρεβίθια, κ.λπ, εμπίπτουν σε μια κατηγορία που αποτελεί μια καλή πηγή πρωτεΐνης.

Με πληροφορίες από clickatlife.gr