Πασχαλινά τσουρέκια: Μια εύκολη συνταγή για πασχαλινά τσουρέκια μας παρουσιάζει ο Βαγγέλης Δρίσκας.
Τα υλικά της συνταγής είναι για δύο μεγάλα τσουρέκια:
- 1 ½ κιλό αλεύρι (για όλες τις χρήσεις),
- 6 αβγά, 3 φακελάκια ξηρή μαγιά,
- 500 ml χλιαρό γάλα,
- 450 γρ. ζάχαρη,
- 400 γρ. βούτυρο,
- 1 κ.γ. τριμμένο μαχλέπι,
- 1 κ.γ. τριμμένο κάρδαμο (κακουλέ),
- 1κ.γ. μαστίχα σκόνη,
- ξύσμα από 3 πορτοκάλια.
Τα υλικά για την επιφάνεια του τσουρεκιού:
- 3 κρόκοι με 3 κουταλιές ζάχαρη και 3 κουταλιές γάλα,
- 50 γρ. αμύγδαλα φιλέ.
Δελιτε την εκτέλεση της συνταγής από τον Βαγγέλη Δρίσκα: