Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα μεγάλο παγωμένο ποτήρι μπύρας; Λίγοι! Ποιος μπορεί να αντισταθεί στο κοτόπουλο με μπύρα; Κανείς!
Υλικά για 4 άτομα
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
3 - 4 σκελίδες σκόρδο
1 και 1/2 κουταλάκι ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
1 κουτάκι μπύρα
Εκτέλεση
Θα χρειαστείτε μια πλατιά κατσαρόλα γιατί καλό θα ήταν να ακουμπάνε στον πάτο όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου. Αν δεν έχετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια είναι αρκετά μεγάλη για να χωρέσει το κρέας.
Αλατίζετε καλά όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου. Προσθέτετε το πιπέρι, τη ρίγανη και το σκόρδο. Σε μια άκρη (για να μην ξεπλύνετε την ρίγανη) προσθέτετε την μπύρα.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και την βάζετε στο τέρμα της θερμοκρασίας μέχρι να αρχίσει να βράζει. Στην συνέχεια χαμηλώνετε στο 1/3 της θερμοκρασίας και το αφήνετε για 1 και μισή ώρα τουλάχιστον. Στον μισό χρόνο γυρίζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου, σκεπάζετε πάλι την κατσαρόλα. Θα δείτε ότι το κρέας έχει βγάλει πολλά υγρά. Ακόμα και αν δεν βάλετε την μπύρα, τα υγρά που βγάζει είναι πάρα πολλά. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα και δυναμώνετε την θερμοκρασία για να εξατμιστούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα, προσέχοντας να μην αρπάξει.