Το μεγάλο φαγοπότι του Πάσχα τέλειωσε και ήρθε η ώρα να φάμε κάτι που θα μας «ξεκουράσει» από το κρέας... και τι καλύτερο από την τέλεια γαριδομακαρονάδα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.
Είναι η καλύτερη συνταγή για , με τέλεια σάλτσα ντομάτας και το ούζο να κάνει τη διαφορά. Εύκολη και γρήγορη, με πλούσια γεύση γαρίδας.
Υλικά Συνταγής
8 γαρίδες μέτριες κατά προτίμηση φρέσκιες
3- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 καυτερή πιπερίτσα ή μπούκοβο
1/4 φλ. ούζο
1 πρεζα καστανή ζάχαρη (προαιρετικά)
400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ
2 κ.γ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
300 γρ. σπαγγέτι
Εκτέλεση
Αρχικά για τη γαριδομακαρονάδα, καθαρίζουμε τις γαρίδες, βγάζοντας το κέλυφος από το σώμα και αφήνοντας το κεφάλι, γιατί σε αυτό κρύβεται όλη η νοστιμιά. Αφαιρούμε με προσοχή το έντερο από την ράχη της κάθε γαρίδας.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ολόκληρη τη σκελίδα του σκόρδου για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την καυτερή πιπερίτσα, για έξτρα σπιρτάδα στη γαριδομακαρονάδα μας. Σβήνουμε με το ούζο, και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2 λεπτά. Βγάζουμε τις γαρίδες σε μία πιατέλα και τις σκεπάζουμε. Να θυμάστε ότι είναι σημαντικό να μην παραβράσετε τις γαρίδες.
Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και τις ντομάτες και βράζουμε για 7-8 λεπτά. Ξαναρίχνουμε τότε τις γαρίδες να βράσουν, για 2 λεπτά μόνο, με τη σάλτσα.
Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα σπαγγέτι και τα στραγγίζουμε με μία τσιμπίδα. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι όπως στάζουν νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μέσα τη σάλτσα για 1 λεπτό, σε δυνατή φωτιά για να γλασάρει η σάλτσα. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πάσχα 2017: Κοκορέτσι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Πάσχα 2017: Η συνταγή για κοκορέτσι του Άκη Πετρετζίκη
Πάσχα 2017: Η μαγειρίτσα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Τα μυστικά της