Ρεβιθάδα με πιπεριά Φλωρίνης και σύγκλινο Μάνης από τον Σταύρο Βαρθαλίτη!
Υλικά: 500 γρ. ρεβίθια, 1 κ.γ. σόδα σκόνη, 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, 2 στίκ σέλινο με τα φύλλα, 2 πιπεριές Φλωρίνης, 100 γρ. ελαιόλαδο, 1 φύλλο δάφνης, 1,2 λίτρα ζωμό λαχανικών, 2 κλωνάρια δεντρολίβανο, 350 γρ. σύγκλινο, Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Υλικά για το σερβίρισμα: 4 φέτες ψωμί, 1 κ.σ ελαιόλαδο, 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη, 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες.