Παραδοσιακό ρυζόγαλο από τον Άκη Πετρετζίκη

 
Παραδοσιακό ρυζόγαλο από τον Άκη Πετρετζίκη

Ενημερώθηκε: 12/03/22 - 17:48

Το ρυζόγαλο με μαστίχα και κανέλα είναι ένα κλασικό παραδοσιακό γλυκό που αγαπούν όλοι.

Το σερβίρω σαν επιδόρπιο στο εστιατόριο, σαν πρωινό στο ξενοδοχείο, το φτιάχνω στο σπίτι για την οικογένειά μου όταν μου ζητούν ένα γρήγορο γλυκό και, φυσικά, κρατάω πάντα το υπόλοιπο της κατσαρόλας -αυτό που "πιάνει" κάτω κάτω και καραμελώνει- για τον εαυτό μου! Παλιά αγαπημένη συνήθεια που ξεκίνησε από τη γιαγιά και θα περάσει από γενιά σε γενιά.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

• 1 λίτρο νερό
• 100 γρ. ρύζι γλασέ
• φλούδες πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
• 1 στικ κανέλα
• 1 λίτρο γάλα
• 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 2 βανιλίνες
• 60 γρ. κορν φλάουρ
• 1 πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

• Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το ρύζι, τις φλούδες πορτοκαλιού, την κανέλα και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά.

• Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

• Τοποθετούμε την ίδια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε 700 γρ. από το γάλα, τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

• Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, τις βανιλίνες, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε να διαλυθεί το κορν φλάουρ.

• Βάζουμε στην κατσαρόλα το ρύζι, το μείγμα με το κορν φλάουρ, αλάτι και ανακατεύουμε με μια μαρίζ για 3-4 λεπτά μέχρι να δέσει το μείγμα.

• Αφαιρούμε τις φλούδες του πορτοκαλιού, την κανέλα και μοιράζουμε σε μπολάκια. Καλύπτουμε με μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο να κρυώσουν.

• Καταναλώνονται κρύα από το ψυγείο με κανέλα ή ζεστά με φρέσκα μούρα, φυσαλίδες, ξύσμα πορτοκαλιού, μέλι και δυόσμο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ