Καλοκαιράκι και αν κάτι τραβιέται εκτός από το ούζο, την μπύρα και το ψαράκι σε παραλιακή ταβέρνα, τότε η μπριζόλα ψημένη στα κάρβουνα ή στο τηγάνι είναι η αμέσως επόμενη καλύτερη επιλογή για το εξοχικό ή το μπαλκόνι.
Μια καλή μπριζόλα όμως όσο απλή φαίνεται τόσο μαστοριά θέλει, ώστε να πετύχετε τον τέλειο συνδυασμό σωστά ψημένης και ζουμερής. Από τους κορυφαίους στον κόσμο ο Gordon Ramsay δίνει τα φώτα του για μια σωστά ψημένη μπριζόλα.
Ο 10λογος του Gordon Ramsay:
1. Αλατοπιπερώστε και τις δύο πλευρές της μπριζόλας.
2. Βάλτε λίγο λάδι στο τηγάνι.
3. Τοποθετήστε την μπριζόλα στο τηγάνι μαζί με λίγα φυλλαράκια δεντρολίβανου.
4. «Θωρακίστε» την μπριζόλα και από τις δύο πλευρές και βγάλτε την από το τηγάνι.
5. Προσθέστε βούτυρο, μανιτάρια, ψιλοκομμένο σκόρδο και ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια στο τηγάνι.
6. Προσθέστε λίγο κονιάκ στο τηγάνι και τοποθετήστε μέσα πάλι την μπριζόλα.
7. Βάλτε 1-2 κουταλιά ζωμό και κρέμα γάλακτος.
8. Μόλις αρχίζει να βράζει, με ένα κουτάλι ρίχνετε την σάλτσα που έχει δημιουργηθεί πάνω στην μπριζόλα.
9. Πασπαλίστε με λίγο μαϊντανό.
10. Σερβίρετε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στραπατσάδα ή Καγιανάς; Ο Άκης Πετρετζίκης το μαγειρεύει και μας λύνει την απορία! (ΒΙΝΤΕΟ)
Μοσχαρίσιο συκώτι με καραμελωμένα κρεμμύδια - Έτοιμο σε 15 λεπτά!
Πόσο εύκολο είναι να φτιάξεις εκμέκ καταΐφι; - Δείτε τη συνταγή του Άκη