Νηστίσιμες συνταγές: Σουπιές με ρύζι, ντομάτα και ούζο

 
Νηστίσιμες συνταγές: Σουπιές με ρύζι, ντομάτα και ούζο

Ενημερώθηκε: 27/02/19 - 23:00

Μία ακόμα νηστίσιμη συνταγή: Σουπιές με ούζο, ντομάτα και ρύζι, υλικά μεσογειακής, ελληνικής διατροφής. Ένα πιάτο, που κάνει τη νηστεία γαστρονομικά απολαυστική.

Υλικά

- 1 κιλό σουπιές καθαρισμένες

- 3 ματσάκια άνηθο ψιλοκομμένο

- 9 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

- 250 γρ. ντομάτα κονκασέ

- 75 ml Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία

- 150 ml ούζο

- 250 γρ. λευκό κρασί (της αρεσκείας σας)

- 750 γρ. ρύζι

- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία, το αφήνουμε να κάψει λίγο, ρίχνουμε τις σουπιές ψιλοκομμένες και τις τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί και τη ντομάτα, ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε το ούζο.

- Συμπληρώνουμε με νερό, αν αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου να σκεπαστούν οι σουπιές, και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά περίπου.

- Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι (το οποίο έχουμε προηγουμένως βράσει ξεχωριστά), ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 3-4 λεπτά.

- Μόλις σβήσουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

- Σερβίρουμε το φαγητό μας αμέσως.

ΠΗΓΗ: minervahorio.gr