Αυτό το νηστίσιμο πιάτο είναι ιδανικό για το σαρακοστιανό τραπέζι, αλλά προσφέρεται και ως ορεκτικό! Στη συνταγή κυριαρχούν τα μύδια-για λάτρεις των θαλασσινών και όχι μόνο.
Υλικά
- ½ κιλό μύδια φρέσκα
- 1 ½ κιλό σπανάκι
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- ½ ματσάκι άνηθο
- 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό soft με ελαιόλαδο ή Χωριό βιολογικό soft με ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε.
- Πλένουμε το μαϊντανό και τον άνηθο και τα ψιλοκόβουμε κι αυτά.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε το σπανάκι και το χοντροκόβουμε.
- Καθαρίζουμε το σκόρδο και το ψιλοκόβουμε (σχεδόν το λιώνουμε).
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το Χωριό soft με ελαιόλαδο (ή το Χωριό βιολογικό soft με ελαιόλαδο) και μόλις λιώσει βάζουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά περίπου.
- Προσθέτουμε τα μύδια, τον άνηθο, το μαϊντανό και το σπανάκι ενώ παράλληλα ανακατεύουμε συνεχώς. Βράζουμε για 25 με 30 λεπτά.
ΠΗΓΗ: minervahorio.gr