Όταν το fast food γίνεται σπιτικό και υγιεινό! Όλοι τρελαινόμαστε με τις φτερούγες κοτόπουλου που τρώμε απ' έξω και πάντα αναρωτιόμαστε πώς γίνονται τόσο λαχταριστές και ζουμερές! Εμείς, βρήκαμε την τέλεια συνταγή για να μην καταλαβαίνεις καμία διαφορά από τις απ' έξω και μάλιστα να είναι φτερούγες από σπιτικά υλικά και υγιεινά!
Ιδού:
Συστατικά: 2 φλιτζάνια αλεύρι 2/3 κουταλιού της σούπας αλάτι ½ κουταλιά της σούπας αποξηραμένο θυμάρι ½ κουταλιά της σούπας αποξηραμένος βασιλικός ½ κουταλιά της σούπας αποξηραμένη μαντζουράνα 1 κουταλιά της σούπας αλάτι-σέλινο 1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι 1 κουταλιά της σούπας ξηρή μουστάρδα 4 κουταλιές της σούπας πάπρικα 2 κουταλιές της σούπας αλάτι-σκόρδο 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο τζίντζερ 3 κουταλιές της σούπας αλεσμένο άσπρο πιπέρι 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά 1 χτυπημένο αβγό 1 κοτόπουλο σε φέτες. Το τμήμα του φιλέτου πρέπει να κοπεί επιπλέον στη μέση για περισσότερο τηγάνισμα. Λάδι κανόλας.
Πώς θα το φτιάξετε:
1.Ανακατέψτε το αλεύρι με όλα τα μπαχαρικά σε ένα μπολ.
2.Πάρτε ένα άλλο δοχείο και ανακατέψτε το αβγό με την κρέμα χαμηλά λιπαρά. Ποτίστε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου για 20-30 λεπτά.
3.Βγάλτε τα κομματάκια του κοτόπουλου από την κρέμα και περιμένετε μέχρι να σταματήσει να στάζει. Βυθίστε το κοτόπουλο στο μείγμα του αλευριού με τα μπαχαρικά μέχρι να καλυφθούν εντελώς. Τινάξτε για να απομακρύνετε τα επιπλέον κομμάτια. Βάλτε τα σε μια σχάρα και αφήστε τα για 20 λεπτά.
4.Καθώς περιμένετε να ετοιμαστεί το κοτόπουλο για το τηγάνισμα, ρίξτε 7-8 εκατοστά ελαίου κανόλας σε μια κατσαρόλα με ψηλές άκρες και παχιά τοιχώματα. Ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια ως υψηλή θερμοκρασία (175 βαθμούς). Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο κουζίνας για να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία. Όταν φτάσει τους 175 βαθμούς μειώστε τη θερμοκρασία στο μισό. Τηγανίστε 3-4 κομμάτια κοτόπουλου μέχρι να ροδίσει η κρούστα (15-18 λεπτά) γυρίζοντάς τα μόνο μια φορά. Τοποθετήστε το τηγανιτό κοτόπουλο σε ένα πιάτο που έχετε καλύψει με χαρτί κουζίνας.
Και voila...!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: