Μηλόπιτα με πράσινα μήλα από τον Σταύρο Βαρθαλίτη!
Υλικά για τη ζύμη: 320 γρ. αλεύρι γ. ο. χ., 180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη, 30 γρ. νερό, 1 κ.γ. αλάτι, 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο, για το σκεύος, 20 γρ. νερό για το άλειμμα, 1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη. Υλικά για τη γέμιση: 800 γρ. μεγάλα πράσινα μήλα, 120 γρ. ζάχαρη, 1 κ.γ. κανέλα, ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, 2½ κ.γ. αλεύρι γ. ο