Μενού για ερωτευμένους

 
Μενού για ερωτευμένους

Ενημερώθηκε: 14/02/17 - 17:19

Είστε ερωτευμένος/η και δεν ξέρετε τι δώρο να κάνετε στον ή στην σύντροφό σας για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου; Από όσο ξέρουμε και επιβεβαιώνουμε ο έρωτας περνάει από το στομάχι, για αυτό βρήκαμε το τέλειο μενού για ερωτευμένους.

Voila:

Η αρχή είναι ήμισυ του παντός - Ερωτευμένη Πίτσα σε σχήμα καρδιάς

Συστατικά:

Για την ζύμη

2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

1 κουτ γλυκού ξερή μαγιά

2/3 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό

1 πρέζα ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

Για την γέμιση

 

6 κουταλιέςντομάτα σάλτσα για πίτσα

400 γρ. μοτσαρέλα

12 ντοματίνια

1/2 ματσάκι ρόκα

200 γρ. σαλάμι πεπερόνι

4 κουταλιές ελαιόλαδο


Οδηγίες:

Ανακατεύουμε την μαγιά την ζάχαρη και το χλιαρό νερό και τα αφήνουμε μέχρι στην επιφάνεια να βγουν φυσαλίδες.

Με το Κ ανακατεύουμε στο μίξερ το αλεύρι το ελαιόλαδο και το μείγμα της μαγιάς για 8 με 10 λεπτά περίπου μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική.

Την σκεπάζουμε με μία υγρή πετσέτα και την αφήνουμε να διπλασιαστεί για περίπου 30 λεπτά σε ζεστό μέρος.

Όταν διπλασιαστεί την ζυμώνουμε και την χωρίζουμε σε ίσα μέρη και την αφήνουμε πάλι σε ζεστό μέρος σκεπασμένη.

Ανάβουμε τον φούρνο και τον προθερμαίνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου. Tοποθετούμε τις βάσεις σε ένα ταψί απλώνοντας το ζυμάρι ώστε να πάρει το σχήμα καρδιάς. Τις αλείφουμε με το ελαιόλαδο.

Απλώνουμε με ένα κουτάλι τη σάλτσα ντομάτας για πίτσα Κόβουμε την μοτσαρέλα σε φέτες και την μοιράζουμε στις δύο βάσεις. Ρίχνουμε από πάνω τα ντοματίνια κομμένα στην μέση και τις φετούλες το πεπερόνι.

Ψήνουμε για 20 με 30 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας μέχρι η βάση να ψηθεί από κάτω.

Κυρίως πιάτο για να γλύφετε...τα δάχτυλά σας - Φιλέτο με μανιτάρια και ουίσκι

Συστατικά:

4 φιλέτα από μοσχάρι σε λεπτές φέτες (σύνολο 800 γρ.)

400 γρ. φρέσκα μανιτάρια

1 σκελίδα σκόρδο

1 ποτήρι λικέρ ουίσκι

100 ml ζωμό λαχανικών

Κορν φλάουρ

Βούτυρο & λάδι

Αλάτι & πιπέρι


Οδηγίες:

Στραγγίστε, σκουπίστε καλά και κόψτε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες. Ψιλοκόψτε το σκόρδο.

Σε ένα τηγάνι λιώστε 3 κουταλιές βούτυρο με το σκόρδο και σοτάρετε τα μανιτάρια για 5 λεπτά ανακατεύοντας μερικές φορές. Σβήστε τη φωτιά και ρίξτε αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι λιώστε 1 κουταλιά βούτυρο με 2 κουταλιές λάδι και ροδίστε τα φιλέτα για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.

Περιχύστε τα με το ουίσκι και όταν εξατμιστεί λίγο, πασπαλίστε τα με αλάτι και πιπέρι, σβήστε τη φωτιά και βγάλτε τα από το τηγάνι.

Με μια ξύλινη σπάτουλα, ξύστε τον πάτο του τηγανιού. Λιώστε 1 κουταλάκι κορν φλάουρ στο ζεστό ζωμό και ρίξτε το στο τηγάνι.

Βάλτε το στη φωτιά και ανακατεύοντας αφήστε τη σάλτσα να πάρει μια βράση.

Βάλτε το κρέας και τα μανιτάρια στο τηγάνι, ανακατέψτε και αφήστε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας 1-2 φορές.

Για...τελείωμα - Μους σοκολάτα

Συστατικά:

4 φρέσκα αυγά

130 γρ. ζάχαρη

200 γρ. κουβερτούρα

150 γρ. βούτυρο

2 κ.σ. κονιάκ

Οδηγίες:

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά και την ζάχαρη και τα χτυπάμε με σύρμα σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα τετραπλάσιο σε όγκο.

Ταυτόχρονα λιώνουμε το βούτυρο μαζί με την σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.

Ανακατεύουμε καλά να λιώσει το βούτυρο και ρίχνουμε το κονιάκ.

Ανακατεύουμε τα δύο μείγματα καλά με μία μαρίζ και το βάζουμε σε μπολάκια.

Τοποθετούμε τα μπολάκια στο ψυγείο για 4-5 ώρες τουλάχιστον.

Ημους μας είναι έτοιμη.

Γαρνίρουμε με σαντιγί και τρούφα ή ξύσμα σοκολάτας.


Μην ξεχάσετε να "παίξετε" με τη διακόσμηση του τραπεζιού!

Πηγήσυνταγών:gourmed.gr