Κοκορέτσι στον φούρνο από τον Άκη Πετρετζίκης

 
Κοκορέτσι στον φούρνο από τον Άκη Πετρετζίκης

Ενημερώθηκε: 31/03/20 - 02:17

Με δεδομένο ότι λόγω κορονοϊού το καθιερωμένο ψήσιμο του οβελία και το κοκορέτσι δεν θα είναι εφικτό εφέτος, σας προτείνουμε λύσεις για μέσα στο σπίτι. Ο Άκης Πετρετζίκης μας δίνει συνταγή για κοκορέτσι στο φούρνο.

Συστατικά

- 2 κιλά αρνί, εντεράκια

- 50 γρ. ξίδι

- αλάτι

- 1 μπόλια, αρνίσια

- 1 συκωταριά, αρνίσια με γλυκάδια

- 3 σκ. σκόρδο

- 2 κ.σ. θυμάρι, ξερό

- 2 κ.σ. δεντρολίβανο

- 1 κ.σ. μπούκοβο

- 2 κ.σ. ρίγανη

- ξύσμα, από 2 λεμόνια

- χυμό, από 2 λεμόνια

- πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

- Πλένουμε πολύ καλά τα εντεράκια μέσα-έξω.

- Τα βάζουμε σε λεκάνη με το ξύδι και το αλάτι και τα αφήνουμε για 10 λεπτά.

- Ξεπλένουμε πολύ καλά, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ και φυλάσσουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

- Παράλληλα βάζουμε σε ένα μπολ την μπόλια με ζεστό τρεχούμενο νερό, ξεπλένουμε καλά και την αφήνουμε στο μπολ με νερό και το χυμό λεμονιού για 30 λεπτά

- Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.

- Πλένουμε καλά τη συκωταριά, τα γλυκάδια και τα κόβουμε σε κομμάτια 4-5 εκ.

- Τα βάζουμε σε ένα μπολ με το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το μπούκοβο, τη ρίγανη, το ξύσμα από 2 λεμόνια και το πιπέρι (αλάτι δεν βάζουμε από την αρχή γιατί θα μας σφίξει το κρέας). Αφήνουμε για 1 ώρα να μαριναριστούν.

- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.

- Παίρνουμε 2 σούβλες μεταλλικές των 30 εκατοστών.

- Περνάμε από τη σούβλα τα κομμάτια της συκωταριάς εναλλάξ ως εξής: πνευμόνια, καρδιά, συκώτι, γλυκάδια και αλατοπιπερώνουμε.

- Παίρνουμε και κόβουμε ένα κομμάτι μπόλιας ώστε να μας καλύψει όλη τη σούβλα και τυλίγουμε ομοιόμορφα από πάνω από το κρέας.

- Περνάμε τα εντεράκια και τα τυλίγουμε πάνω από την μπόλια τα σφίγγουμε καλά πάνω στην άκρη της σούβλας (θέλει υπομονή και αρκετό εντεράκι).

- Τυλίγουμε με μία λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε σε ένα ταψάκι 30x40 εκ. με σχάρα και ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά.

- Ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και την λαδόκολλα και αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά για να πάρει χρώμα.

ΠΗΓΗ: akispetretzikis.com