Είναι καλοκαίρι και το κεφτεδάκι τραβιέται με την εποχή. Γιατί όμως να προτιμήσετε ένα πιο «βαρύ» κεφτεδάκι από την ανάλαφρη αλλά εξαιρετικά γευστική εκδοχή του. Κεφτεδάκια από κοτόπουλο με παρμεζάνα και αφήστε τους άλλους να ψάχνονται για διαίτα καλοκαιριάτικα.
Υλικά
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικό)
300 γραμμάρια κιμά κοτόπουλο
70 γραμμάρια ψίχα ψωμιού, μουσκεμένη
1 αυγό
1/3 ματσάκι μαϊντανό
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
1 πρέζα μπούκοβο
60 γραμμάρια φρέσκια παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι πάρα πολύ, τον μαϊντανό και το σκόρδο
Βρέξτε λίγο το ψωμί, πάρτε μόνο την ψίχα, στίψτε καλά να φύγουν τα νερά
Σε μεγάλο μπολ αναμείξτε όλα τα υλικά, βάλτε λίγο μπούκοβο για να ερεθίσει την γεύση
Προσέξτε λίγο το αλάτι, επειδή βάζετε παρμεζάνα
Περάστε τα κεφτεδάκια σε αλεύρι, αν τα τηγανίσετε -Δεν χρειάζεται αλεύρι αν τα κάνετε ψητά, στο μπάρμπεκιου
Eίναι υπέροχα με σαλάτα, ρύζι, πατάτες ογκρατέν, χωριάτικη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συνταγή της ημέρας είναι... σαρδέλες φούρνου με λεμονάτες πατάτες
Η συνταγή της ημέρα είναι... χανιώτικη κρεατόπιτα!
Η συνταγή της ημέρας: Παραδοσιακό κοτόπουλο μπαρδουνιώτικο με χυλοπίτες