Χριστούγεννα 2016: Πώς να φτιάξετε χριστουγεννιάτικο καράβι!

 
Χριστούγεννα 2016: Πώς να φτιάξετε χριστουγεννιάτικο καράβι!

Ενημερώθηκε: 12/12/16 - 13:31

Ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει μια τέλεια συνταγή για τα φετινά Χριστούγεννα! Ένα νόστιμο χριστουγεννιάτικο καραβάκι είναι η ιδανική λύση για να απογειώσετε το εορταστικό τραπέζι του ρεβεγιόν! Δείτε τι θα χρειαστείτε:

Συστατικά

450 γρ. αλεύρι
1/2 κ.γ. σόδα
1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
2 κ.γ. κανέλα σκόνη
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
1/2 κ.γ. πιπέρι τριμμένο
1/2 κ.γ. αλάτι
112 γρ. βούτυρο γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη καστανή
1 αυγό
150 γρ. μέλι
διάφορα ζαχαρωτά για διακόσμηση

Μέθοδος Εκτέλεσης

Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλά καλά!...

Ανακατεύουμε το αλεύρι με υπόλοιπα στερεά συστατικά και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε εν τω μεταξύ στο μίξερ ένα ένα τα αυγά και στο τέλος το μέλι.

Βάζουμε και το μείγμα του αλευριού στο μίξερ αλλά ανακατεύουμε για πολύ λίγο μέχρι όσο να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Χωρίζουμε σε 4 μέρη και βάζουμε σε σελοφάν στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα για να σφίξει το μείγμα.

Ανοίγουμε με τη βοήθεια επιπλέον αλευριού τη ζύμη σε φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και κόβουμε με τη βοήθεια του πατρόν τα σχέδια του καραβιού. Μεταφέρουμε τα κομμάτια σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλες.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.

Με τη βοήθεια Royal icing κολλάμε τα κομμάτια του καραβιού μεταξύ τους πάνω σε μια βάση ή ένα ξύλο κοπής. Χρησιμοποιούμε αρκετά μεγάλη ποσότητα της "κόλλας" μας και αφήνουμε να στεγνώσει λίγο για να συνεχίσουμε με τη διακόσμηση.

Στη συνέχεια έχοντας royal icing μέσα σε κορνέ διακοσμούμε το καραβάκι μας και το κάνουμε ακόμα πιο όμορφο χρησιμοποιώντας καραμελάκια, μαρσμέλοους, κομμάτια σοκολάτας κτλ.