Φοκάτσια με σύκα, προσούτο και κουκουνάρι

 
Φοκάτσια με σύκα, προσούτο και κουκουνάρι

Ενημερώθηκε: 28/10/21 - 13:35

Η Κατερίνα Λένη μάς ετοιμάζει πεντανόστιμο φοκάτσιο με σύκα, προσούτο και κουκουνάρι!

Για το ζυμάρι θα χρειαστούμε: 500 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 gr. σιμιγδάλι ψιλό 300 ml χλιαρό νερό 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 1 πρέζα αλάτι 1 πρέζα ζάχαρη Λίγο ελαιόλαδο

Για την επικάλυψη: 10 φρέσκα σύκα ή αποξηραμένα 7 - 10 λεπτές φέτες προσούτο 300 gr. γαλλικό κατσικίσιο τυρί 1 σακουλάκι κουκουνάρι Άνθος αλατιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι Αρωματικά βότανα (φασκόμηλο, δενδρολίβανο) Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο