Αβοκάντο αντί για βούτυρο και όχι μόνο!

 
Αβοκάντο αντί για βούτυρο και όχι μόνο!

Ενημερώθηκε: 18/01/17 - 14:43

Το αβοκάντο εκτός από νόστιμη και θρεπτική τροφή είναι και το τέλειο υποκατάστατο για ανθυγιεινά συστατικά όπως η μαγιονέζα.

Αντί για... μαγιονέζα

Όχι στις θερμίδες!

Ναι στην Πρωτεΐνη: ένα μέσο αβοκάντο περιέχει περίπου 4 γραμμάρια πρωτεΐνης, που είναι πολύ περισσότερη από αυτήν των περισσότερων άλλων φρούτων. Η μαγιονέζα από την άλλη, δεν προσφέρει τίποτα και μάλιστα είναι πλούσια σε θερμίδες!

Αντί για... τυρί

Όχι στο αλάτι και την χοληστερίνη

Ναι στις Βιταμίνες και μέταλλα: το αβοκάντο είναι πολύ καλή πηγή καλίου. Επιπλέον είναι πλούσιο σε βιταμίνη K, B C, και E. Αντί για τυρί που ανεβάζει την χοληστερίνη, προτιμήστε φέτες αβοκάντο!

Αντί για... βούτυρο

Φτιάξτε και πιο υγιεινό κέικ με αβοκάντο αντί βούτυρο!

Υποκατάστατο Ζάχαρης: Το πλούσιο σε σάκχαρα περιεχόμενο του αβοκάντο είναι χαμηλότερο σε σύγκριση με άλλα φρούτα. Μισό αβοκάντο περιέχει σχεδόν 0.2 g γραμμάρια ζάχαρης. Για αυτό, το αβοκάντο είναι το καλύτερο υποκατάστατο της ζάχαρης!

Αντί για... κρέμα γάλακτος

Όχι στα Κακά λιπαρά!

Ναι στα Υγιεινά λιπαρά: τα λιπαρά αποτελούν περίπου τα τρία τέταρτα των θερμίδων ενός αβοκάντο. Τα περισσότερα είναι μονοακόρεστα λιπαρά με τη μορφή ολειξού οξέως. Τα μονοακόρεστα λιπαρά θεωρούνται καλά λιπαρά, που μειώνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης στο αίμα και περιορίζουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιοπάθειας. Η κρέμα γάλακτος όχι μόνο δεν τον περιορίζει αλλά μάλιστα τον ενθαρρύνει!