Ανατολίτικο λαχματζούν

 
Ανατολίτικο λαχματζούν

Ενημερώθηκε: 05/11/21 - 14:14

Η Κατερίνα Λένη μάς ετοιμάζει λαχταριστό λαχματζούν!

Για το ζυμάρι θα χρειαστούμε: 1 kg. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κύβο νωπή μαγιά 1 γερή πρέζα ζάχαρη 1 πρέζα αλάτι Λίγο ελαιόλαδο 400 - 500 ml χλιαρό νερό

Για τον κιμά: 800 gr. μοσχαρίσιο κιμά 2 μεγάλα κρεμμύδια 4 ντομάτες (χωρίς φλούδες και σπόρια) 3 πιπεριές πράσινες (κέρατο) 1 - 2 σκελίδες σκόρδο 1 ματσάκι μαϊντανό 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας 1 πρέζα μπούκοβο 1 πρέζα σουσάμι 1 γερή πρέζα αποξηραμένο δυόσμο 1 γερή πρέζα αποξηραμένη ρίγανη Αλάτι και πιπέρι

Για το σερβίρισμα: 500 gr. γιαούρτι στραγγιστό Φύλλα από iceberg ή κόκκινο λάχανο Αγγούρια σε ροδέλες Ντομάτες Κρεμμύδι Χυμό λεμονιού Αλάτι και πιπέρι Μαϊντανός Ελαιόλαδο Δυόσμος αποξηραμένος