Πέρασαν σχεδόν 5 χρόνια μετά το θάνατο της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη από δηλητηρίαση λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, και οι δίκες συνεχίζονται.
Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου δύο επιπλέον γιατροί που υπηρετούσαν τότε ως ειδικευόμενοι γιατροί, το μοιραίο εκείνο βράδυ στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.
Ο χρόνος για την οικογένεια της Στέλλας Ακουμιανάκη έχει παγώσει στο Πάσχα του 2011 που έχασαν την πρωτότοκη κόρη τους. Παρακολουθούν στενά, αλλά διακριτικά τις εξελίξεις και περιμένουν να λάμψει η δικαιοσύνη για το τι τελικά ακριβώς έφταιξε που έφυγε η Στέλλα από τη ζωή σε ηλικία 16 ετών.
Η τραγική ιστορία
Η 16χρονη Στέλλα Ακουμιανάκη το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής του 2011 διασκέδαζε σε μπαρ του Ρεθύμνου παρέα με δύο νεαρούς καταναλώνοντας ποσότητα αλκοόλ. Στη συνέχεια η παρέα επιβιβάστηκε σε ΙΧ αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο σε ερημικό σημείο κάτω από το φρούριο Φορτέτζα κατανάλωσε από κοινού μισό μπουκάλι ουίσκι. Κατά τον χρόνο αυτό οι νεαροί προέβησαν σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της που χαρακτηρίστηκαν βιασμός.
Κατά τη διάρκεια της πράξης αυτής και εξαιτίας της κατανάλωσης αλκοόλ η άτυχη κοπέλα άρχισε να χάνει τις αισθήσεις της και η παρέα της τη μετέφερε στο νοσοκομείο της πόλης. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε ως οξεία μέθη, όμως λίγες ώρες μετά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο η υγεία της παρουσίασε επιδείνωση.
Μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και κατέληξε ανήμερα του Πάσχα.
Στο ΜΟΔ Χανίων το 2015, είχαν κριθεί ένοχοι, ο 23χρονος τότε Ρεθεμνιώτης που βρέθηκε με τη Στέλλα σε αυτοκίνητο δυτικά της Φορτέτζας, για βιασμό, αλλά και οι ειδικευόμενοι γιατροί, ενώ ο ανήλικος τότε φίλος της Στέλλας, καταδικάστηκε από το δικαστήριο ανηλίκων Ρεθύμνου για βιασμό και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και εκτίει την ποινή του παρέχοντας κοινωνική εργασία.
Ο δικηγόρος της οικογένειας Ακουμιανάκη, Ανδρέας Αργυρόπουλος, τονίζει ότι όλες αυτές οι δικαστικές διαδικασίες είναι πρωτόδικες και η οικογένεια αναμένει τις αμετάκλητες αποφάσεις σε περίπτωση που η υπόθεση φτάσει στον Άρειο πάγο.
Πηγή:neakriti.gr