Μαζική και δυναμική κινητοποίηση και μοτοπορεία εργαζομένων της e-food

 
Μαζική και δυναμική κινητοποίηση και μοτοπορεία εργαζομένων της  e-food

Ενημερώθηκε: 22/09/21 - 14:40

Δυναμική κινητοποίηση και μοτοπορεία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι διανομείς, στην Αθήνα απαντώντας στην πρόθεση της εταιρείας e-food να μην ανανεώσει τις συμβάσεις των μισθωτών εργαζομένων στην εταιρεία, υποχρεώνοντας τους να συνεχίσουν ως freelancers.

Οι εργαζόμενοι είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στο Πεδίον του Άρεως και με μοτοπορεία κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Εργασίας.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τα γραφεία της εταιρείας στο Νέο Ηράκλειο Αττικής όπου η διοίκηση της εταιρείας θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία των δύο Σωματείων, του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού και του Σωματείου Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου.

Μαζικότατη αναμένεται η συμμετοχή στη σημερινή τετράωρη στάση εργασίας 12.00-16.00 στην efood που έχουν κηρύξει το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Αττικής και το σωματείο ΣΒΕΟΔ στην Αθήνα, με βασικό αίτημα την ανανέωση όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, με απευθείας πρόσληψη από την εταιρεία, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Οι πολίτες αυτή τη φορά, έδειξαν τη δυναμική τους και με χιλιάδες αναρτήσεις σε προσωπικούς λογαριασμούς, αλλά και σχόλια στη σελίδα της εταιρείας, ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να ανεχτούν αυτή τη συμπεριφορά προς τους εργαζόμενους. Παρά τη δεύτερη ανακοίνωση της εταιρείας για λάθος διατύπωση, η αξιολόγησή της από το κοινό, καταβαραθρώθηκε από το άριστα 4,8 στο 1 μέσα σε λίγες ώρες.

Εκτός από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, μεγάλες κινητοποιήσεις γίνονται σε αρκετές πόλεις. Σε Λάρισα, Βόλο, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χανιά και Ηράκλειο με μηχανάκια και ποδήλατα βγήκαν στους δρόμους, μοιράζοντας τις ανακοινώσεις με τα αιτήματά τους

Τα αιτήματα των Οδηγών Δικύκλου

– Άμεση συνάντηση με την εταιρεία για την επίλυση των προβλημάτων

– Να σταματήσει η επιβολή του freelancing υπό την απειλή της απόλυσης

– Να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της εταιρείας για μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

– Να υποβάλλονται σε αυστηρό θεσμικό έλεγχο (ΣΕΠΕ, Υπουργείο Εργασίας) όλες οι εσωτερικές παραμετροποιήσεις της εφαρμογής που οδηγούν σε διακρίσεις.

– Να σταματήσουν οι αυθαίρετες και παράνομες, όπως τις χαρακτηρίζει, αξιολογήσεις που υιοθετεί ως κριτήριο απόλυσης και οι απειλές στέρησης ημερομισθίου.