Δύσκολες ώρες για τη Λάρισα καθώς ήδη τα περίχωρα έχουν βυθιστεί κάτω από τα νερά του Πηνειού ποταμού. Τραγική είναι η εικόνα και σήμερα Σάββατο σε συνοικίες της Λάρισας.
Σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς αλλά και τον Δήμο, το ύψος του ποταμού έφτασε τα 10 μέτρα.
Λίγο μετά τις 2:30 το μεσημέρι, ήχησε το 112 στους κατοίκους στο Ομορφοχώρι στο Κιλελέρ για την εκκένωση των χωριών τους. Λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων, όσοι βρίσκονται στο χωριό καλούνται να κατευθυνθούν προς τον οικισμό Πλατύκαμπο.
Μετά τις 4μμ προειδοποιητικό μήνυμα εστάλη από το «112» στους κατοίκους που βρίσκονται στις περιοχές Κάτω Ραψάνη, Τέμπη, Ιτέα, Γόννοι, Μακρυχώρι και Ευαγγελισμός, να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.
Στις 5μμ το 112 ήχησε εκ νέου στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων του Βόλου και της Λάρισας. Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία οι κάτοικοι στα χωριά Ριζόμυλος, Στεφανοβίκειο, Αρμένιο, Σωτήριο, Κόκκινες, Νίκη, Μέλισσα, Αχίλλειο, Λοφίσκος, Καλαμάκι να παραμένουν σε ετοιμότητα εκκένωσης λόγω πλημμυρικών φαινομένων.
Η στάθμη του Πηνειού που περνάει μέσα από το κέντρο της πόλης είναι στα 4 μέτρα σταθερά. Στο κομμάτι του Πηνειού που περνάει περιφερειακά από τη Λάρισα η στάθμη είναι πάνω από τα 10 μέτρα μεν, όμως έχει σταθεροποιηθεί κι ενδεχομένως να έχει πέσει και λίγο. Παρόλα αυτά κανένας δεν εφησυχάζει και οι αρχές είναι σε συναγερμό καθώς τώρα η αγωνία αφορά στα αναχώματα. Οι τεράστιες ποσότητες νερού μπορεί να μην αυξάνονται και να μην προστίθενται νέες, όμως μέχρι να φτάσουν στη θάλασσα έχουν να διατρέξουν μια πολύ μεγάλη διαδρομή με πολλά σημεία στα οποία τα αναχώματα είναι αμφίβολο αν θα αντέξουν.
Αρχικά, η προσπάθεια γίνεται για την ενίσχυση της όχθης του ποταμού με αδρανή υλικά στο τμήμα που διασχίζει την πόλη. Επίσης, γίνεται απεγκλωβισμός κατοίκων που βρίσκονται στα σπίτια τους χωρίς ρεύμα και νερό, ενώ μετακινείται κόσμος από περιοχές όπου η στάθμη του νερού ανεβαίνει.
Ειδικοί επιστήμονες επιβλέπουν τις διανοίξεις που γίνονται σε σημεία του ποταμού έξω από την πόλη, προκειμένου να εκτονώνεται η πίεση του νερού και να σταθεροποιείται η στάθμη του ποταμού.
Συναγερμός σήμανε λίγο νωρίτερα στην περιοχή όταν παρατηρήθηκε μεγάλη ρωγμή σε γέφυρα που βρίσκεται κοντά στις εργατατικές κατοικίες.
Ως αποτέλεσμα άμεσα κρίθηκε επικίνδυνη και αποκλείστηκε. Ήδη στο σημείο βρίσκονται μηχανικοί, οι οποίοι ελέγχουν τη στατικότητα της γέφυρας, για την πρώτη αποτίμηση της κατάστασης. Μετά την υπερχείλιση του Πηνειού, το νερό έχει μπει στον κεντρικό δρόμο, με αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί σε μία απέραντη λιμνοθάλασσα. Πρόκειται για το σημείο όπου φτάνουν οι βάρκες της ΕΜΑΚ που μεταφέρουν τους κατοίκους από τις εργατικές κατοικίες.
Χωρίς ρεύμα, κλεισμένοι στα σπίτια με το νερό να φθάνει στα 3 μέτρα και με την ατμόσφαιρα να μυρίζει έντονα πετρέλαιο. Αυτή είναι η εικόνα που καταγράφεται το πρωί του Σαββάτου στην πλημμυρισμένη συνοικία του Αγίου Θωμά.
Μία συνοικία που μαζί με τις Εργατικές Κατοικίες της Γιάννουλης, βρίσκονται πλέον στο επίκεντρο των προσπαθειών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς όπως δήλωσε νωρίτερα το πρωί στέλεχός της, η στάθμη του Πηνειού ανεβαίνει.
Η κατάσταση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης είναι απερίγραπτη, καθώς το νερό παραμένει στη μέση των ισογείων κατοικιών, ενώ ούτε λόγος για δρόμους και άλλες υποδομές.
Παράλληλα, είναι χαρακτηριστικό ότι η είσοδος της πόλης από την οδό Σωκράτους παραμένει πλημμυρισμένη.
Δύσκολη ημέρα και η σημερινή για τους κατοίκους στη συνοικία του Ιπποκράτη.
Δρόμοι, οι οποίοι βρίσκονται κοντά στο ανάχωμα, παραμένουν κάτω από το νερό, ενώ πολίτες προσπάθησαν να οχυρώσουν τις περιουσίες τους. Έχουν πλημμυρίσει εκτάσεις και περιβάλλοντες χώροι σπιτιών.
Kαι στα Φάρσαλα υπάρχουν άνθρωποι που είναι εγκλωβισμένοι. Είναι πλημμυρισμένα τα χωριά Υπέρρεια, Ευύδριο, Βρυσιά, Άγιος Γεώργιος, Σταυρός που παραμένουν εδώ και τέσσερις ημέρες μέσα στα νερά και στην λάσπη και υπάρχουν και εκεί άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια, όπως και στα χωριά των Τρικάλων, η Πηνειάδα, το Ζάρκο και η Φαρκαδόνα.
Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα δόθηκε στην κυκλοφορία είναι η παλιά εθνική οδός Λάρισας – Βόλου, που μέχρι πρότινος ήταν κλειστή.
Σε απόγνωση βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι του Αμπελώνα που χθες για να σώσουν τα κοπάδια τους στο πλημμυρισμένο πεδίο βολής τα μετέφεραν άρον – άρον σε ασφαλείς περιοχές για να διαπιστώσουν λίγες ώρες αργότερα ότι οι εγκαταστάσεις τους είχαν σκεπαστεί από τα λασπόνερα που κάλυψαν την περιοχή.Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλημμυρισμένο χώρο βρίσκονταν κτηνοτροφικές μονάδες με ζωικό κεφάλαιο που αγγίζει τα 50.000 αιγοπρόβατα, με αποτέλεσμα οι ζημιές που υπέστησαν οι συγκεκριμένοι κτηνοτρόφοι είναι ανυπολόγιστες της τάξης κάποιων εκατομμυρίων ευρώ.Σαν να μην έφτανε αυτή η καταστροφή υπάρχει και η καθημερινή απώλεια γάλακτος αφού στα σημεία που μετακινήθηκαν τα ζώα είναι αδύνατον να γίνει αρμεγή.