Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Βενιζελείου ο 27χρονος με μηνιγγίτιδα - Ποια είναι η κατάσταση του

 
ηη

Ενημερώθηκε: 09/02/25 - 23:06

Ώρες αγωνίας για την οικογένεια του 27χρονου Ηρακλειώτη που νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας έχοντας προσβληθεί από μηνιγγίτιδα. Μέσα σε λίγες ώρες ο νεαρός, πατέρας δύο παιδιών και αθλητής, αφού πήγε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο με ισχυρό πονοκέφαλο και πυρετό κατέρρευσε, με συνέπεια να διασωληνωθεί και να ξεκινήσει αγώνας δρόμου για να βρεθεί ΜΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr Ο 27χρονος, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, που ασχολείται με το ποδόσφαιρο, είχε μόλις φύγει από προπόνηση. Νιώθοντας έντονη αδιαθεσία ζήτησε από τους δικούς του να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Τα συμπτώματα που παρουσίαζε ήταν κεφαλαλγία, υψηλό πυρετός και δυσκαμψία, η οποία ήταν και το σύμπτωμα που κινητοποίησε τους γιατρούς.

Οι γιατροί παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της υγείας του, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που θα καθορίσουν το ακριβές είδος της μηνιγγίτιδας από την οποία έχει προσβληθεί.

Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις φαίνεται πως ο τύπος της νόσου από την οποία έχει προσβληθεί είναι η βακτηριακή μηνιγγίτιδα, κάτι που καθιστά την κατάσταση της υγείας του 27χρονου κρίσιμη.

O μηνιγγιτιδόκοκκος, ο πνευμονιόκοκκος και ο αιμόφιλος ινφλουέντζας τύπου Β προκαλούν πάνω από το 75% όλων των κρουσμάτων βακτηριακής μηνιγγίτιδας.

Στους ενήλικες επικρατεί ο πνευμονιόκοκκος ακολουθούμενος από τον μηνιγγιτιδόκοκκο.

Την ίδια στιγμή εξετάζεται το οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον του νεαρού άνδρα, προκειμένου εφόσον κριθεί απαραίτητο να εφαρμοστεί το ανάλογο πρωτόκολλο πρόληψης, με τη λήψη χημειοπροφύλαξης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ