Συνωμοσίες παντού βλέπει το καθεστώς Ερντογάν και σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την εμπλοκή της Τουρκίας σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα της περιοχής κατηγορεί τους πάντες.
Χαρακτηριστικό -και πρόσφατο- παράδειγμα η εμπλοκή της Τουρκίας στο μέτωπο του Ναγκόρνο Καραμπάχ με την αποστολή τζιχαντιστών μισθοφόρων από τη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζαν και κατά των Αρμενίων.
Σήμερα η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» κι ο γνωστός για τη διατύπωση θέσεων του προεδρικού μεγάρου, αρθρογράφος Αμπντουλκαντίρ Σελβί, γράφει ότι «πίσω από την επιθετικότητα της Αρμενίας πρέπει να δούμε τα δακτυλικά αποτυπώματα της Γαλλίας».
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια στην Κωνσταντινούπολη, του κυπριακού τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα, Μαρία Ζαχαράκη, «ο Μακρόν χρειάστηκε να τηλεφωνήσει στον Ερντογάν και να κάνει ένα βήμα πίσω. Τώρα προσπαθεί να παίξει ένα παρόμοιο παιχνίδι μέσω της Αρμενίας», υποστηρίζει η τουρκική εφημερίδα, ενώ χαρακτηρίζει Αρμενία, Ελλάδα και Ελληνοκύπριους «πιόνια» του Μακρόν και του Πούτιν.
«Είναι γνωστό ότι η Αρμενία δεν θα μπορούσε να πραγματοποιήσει αυτήν την επίθεση, χωρίς την προηγούμενη γνώση της Ρωσίας. Όταν πρόκειται για την Αρμενία, το κύριο αγόρι εδώ είναι ο Πούτιν...», αναφέρει χαρακτηριστικά στο άρθρο του ο Σελβί, υποστηρίζοντας ότι επειδή ο Πούτιν «κόλλησε» στη Λιβύη, τραβάει τώρα την «κάρτα της Αρμενίας».
Από τα βέλη της τουρκικής κριτικής δεν ξεφεύγει ούτε ο Αρμένιος πρωθυπουργός Πασινιάν, του οποίου «η φιλοδοξία ξεπερνά το μυαλό του και θα ταπεινώσει όχι μόνο τον εαυτό του αλλά και τη Ρωσία», υποστηρίζει ο Σελβί.
Σύμφωνα με τη «Χουριέτ», η Τουρκία δεν κάνει κανένα βήμα στον Καύκασο, χωρίς να λάβει υπόψη την παρουσία της Ρωσίας στην περιοχή. «Προτιμά –όπως υποστηρίζει ο Σελβί- τη συνεργασία με τη Ρωσία αντί να την φέρνει προ εκπλήξεων», κάτι –ωστόσο- που δεν εκτιμά και δεν ενεργεί αναλόγως η Μόσχα.
«Ο Πούτιν πρέπει να το καταλάβει καλά. Ειδικά το γεγονός ότι η Γαλλία προσπαθεί να χώσει πάλι το δάχτυλό της στην περιοχή», αναφέρει ο αρθρογράφος, που συστήνει μάλιστα να μην ξεκινήσουν αμέσως ειρηνευτικές συνομιλίες και να κηρυχθεί εκεχειρία, μέχρις ότου ισχυροποιηθεί στο πεδίο το Αζερμπαϊτζάν.
«Οι ειρηνευτικές συνομιλίες μπορούν να ξεκινήσουν αφού το Αζερμπαϊτζάν προχωρήσει λίγο ακόμη. Έτσι, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το Μπακού θα ξεκινά από καλύτερη και ισχυρότερη θέση», υποστηρίζει ο Σελβί, που προαναγγέλλει και τηλεφωνική επικοινωνία –σύντομα- μεταξύ Ερντογάν-Πούτιν για το θέμα που προέκυψε στον Καύκασο.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΠΗΓΗ: sigmalive.com