Ο απεσταλμένος του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την Ουκρανία Κιθ Κέλογκ έφθασε σήμερα στο Κίεβο για την πρώτη επίσκεψή του, την επομένη των ρωσοαμερικανικών συνομιλιών στη Σαουδική Αραβία που καταγγέλθηκαν από την Ουκρανία, μετέδωσε η δημόσια ουκρανική τηλεόραση.
Ο Κέλογκ έφθασε το πρωί σιδηροδρομικώς από την Πολωνία και στο σιδηροδρομικό σταθμό τον υποδέχθηκε η αμερικανίδα πρεσβευτής Μπρίτζετ Μπρινκ, μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Suspilné, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από την άφιξή του.
Ο Κέλογκ θα έχει συναντήσεις με στρατιωτικούς αξιωματούχους, διπλωμάτες και εκπροσώπους του ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας έχει δηλώσει ότι θέλει να επισκεφθεί τη γραμμή του μετώπου με τον Κέλογκ. Όπως τόνισε αυτό είναι απαραίτητο για να βοηθήσει τον ειδικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ να κατανοήσει καλύτερα όλα τα ζητήματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κέλογκ ανέφερε ότι η Ουκρανία ίσως χρειαστεί να παραχωρήσει κάποια από τα εδάφη της στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής συμφωνίας. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό δεν θα πρέπει απαραίτητα να αναγνωριστεί νομικά.