Πάπας Φραγκίσκος: Αύριο η πρώτη δημόσια εμφάνισή του μετά από πέντε εβδομάδες

 
ss

Πηγή Φωτογραφίας: AP Photo

Ενημερώθηκε: 22/03/25 - 18:56

Ο πάπας Φραγκίσκος σχεδιάζει να κάνει την πρώτη δημόσια εμφάνιση αύριο Κυριακή 23 Μαρτίου μετά από πέντε και πλέον εβδομάδες, λέει το Βατικανό.

Συγκεκριμένα, ο Ποντίφικας θα χαιρετήσει τον κόσμο από το παράθυρο του δωματίου του στο νοσοκομείο Gemelli της Ρώμης όπου αναρρώνει από διπλή πνευμονία. Ο 88χρονος πάπας Φραγκίσκος, εισήχθη στο νοσοκομείο στις 14 Φεβρουαρίου με σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος που έχει απαιτήσει εξελισσόμενη θεραπεία και θέλει να βρεθεί στο παράθυρο του νοσοκομείου γύρω στο μεσημέρι της Κυριακής, για να δώσει χαιρετισμό και ευλογία, ανέφερε το Βατικανό σε σημερινή σύντομη ανακοίνωσή του.

Ο Ποντίφικας έχει εμφανιστεί μία φορά από τότε που εισήχθη στο νοσοκομείο στις 14 Φεβρουαρίου, σε μια φωτογραφία που μοιράστηκε από το Βατικανό στην οποία προσευχόταν στο παρεκκλήσι του νοσοκομείου. Διαγνώστηκε με λοίμωξη του αναπνευστικού και διπλή πνευμονία, ενώ υπέστη αρκετές αναπνευστικές κρίσεις πριν οι γιατροί του δηλώσουν ότι δεν διατρέχει πλέον άμεσο κίνδυνο, στις 10 Μαρτίου.

Το Βατικανό δήλωσε χθες ότι η γενική κατάσταση της υγείας του παραμένει σταθερή, με μικρές βελτιώσεις καθώς συνεχίζει την φυσιοθεραπεία.

Ο ανώτερος καρδινάλιος Βίκτορ Φερνάντες, ωστόσο, είπε ότι μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να «ξαναμάθει να μιλάει» ο πάπας μετά τη χρήση οξυγόνου: «Ο πάπας τα πάει πολύ καλά, αλλά το οξυγόνο υψηλής ροής στεγνώνει τα πάντα. Πρέπει να ξαναμάθει πώς να μιλάει, αλλά η συνολική του φυσική κατάσταση είναι όπως ήταν πριν».

Το Βατικανό δεν έχει δώσει χρονοδιάγραμμα για το εξιτήριο του πάπα Φραγκίσκου και την επιστροφή στα καθήκοντά του, αλλά η προγραμματισμένη συνάντηση με τον βασιλιά της Βρετανίας Κάρολο στις 8 Απριλίου έχουν αυξήσει την πιθανότητα ο Φραγκίσκος να είναι πίσω στην κατοικία του στο Βατικανό μέχρι τότε.

Πληροφορίες από Reuters

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ