Απειλές Λαβρόφ: Η κυβέρνηση Μπάιντεν αυταπατάται σκεπτόμενη ότι ο νέος πόλεμος δεν θα επηρεάσει τις ΗΠΑ

 
ξξ

Ενημερώθηκε: 16/07/24 - 22:20

Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν βρίσκεται σε μια ακραία αυταπάτη ότι όχι οι ΗΠΑ αλλά οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους θα υποφέρουν από έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε υπουργική συζήτηση στην οποία προήδρευσε.

"[Σύμβουλος Επικοινωνιών Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου] κ. [John] Kirby, εξ ονόματος του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, δηλώνει - Δεν αναζητούμε τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτό θα είχε καταστροφικές συνέπειες σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Φροϋδικό ολίσθημα , αν θέλετε: Η Ουάσιγκτον είναι πεπεισμένη ότι δεν είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες αλλά οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί της που θα υποφέρουν από έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο, εάν η στρατηγική της κυβέρνησης Μπάιντεν βασίζεται σε μια τέτοια ανάλυση, είναι ένα εξαιρετικά επικίνδυνο λάθος», είπε ο Λαβρόφ .

«Εν τω μεταξύ, οι Ευρωπαίοι, φυσικά, πρέπει να συνειδητοποιήσουν τι αυτοκτονικό ρόλο προορίζονται να παίξουν», είπε στη συζήτηση με θέμα «Πολυμερής συνεργασία προς το συμφέρον μιας πιο δίκαιης, δημοκρατικής και βιώσιμης παγκόσμιας τάξης».

Σύμφωνα με τον ίδιος, οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχοντας «καλέσει στα όπλα» ολόκληρη τη συλλογική Δύση, επεκτείνουν τον εμπορικό και οικονομικό της πόλεμο ενάντια στους ανεπιθύμητους, «εξαπολύοντας μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία μονομερών καταναγκαστικών μέτρων που κάνουν μπούμερανγκ στην Ευρώπη και οδηγούν σε περαιτέρω κατακερματισμό της την παγκόσμια οικονομία». «Οι νεοαποικιακές πρακτικές των δυτικών χωρών επηρεάζουν χώρες του παγκόσμιου Νότου στην Ασία, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική. Παράνομες κυρώσεις, πολυάριθμα προστατευτικά μέτρα, περιορισμοί στην πρόσβαση σε προηγμένες τεχνολογίες έρχονται σε άμεση αντίθεση με την πραγματική πολυμερή προσέγγιση και δημιουργούν σοβαρά εμπόδια στην επίτευξη τους στόχους της αναπτυξιακής ατζέντας του ΟΗΕ», πρόσθεσε.

Ο Λαβρόφ επεσήμανε ότι η γεωπολιτική έχει «θάψει τους νόμους της αγοράς που κάποτε ήταν ιεροί για τη Δύση». «Πρόσφατα ακούσαμε δημόσιες απαιτήσεις από αξιωματούχους των ΗΠΑ και της ΕΕ για την Κίνα να μειώσει την «υπερπαραγωγή» στις βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας, καθώς η Δύση έχει αρχίσει να χάνει τα μακροχρόνια πλεονεκτήματά της και σε αυτές. Τώρα αντί για τις αρχές της αγοράς, είναι το ίδιο ίδιοι «κανόνες»», τόνισε ο κορυφαίος διπλωμάτης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ