Τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα: Η σωστή αντιμετώπιση

 
Τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα: Η σωστή αντιμετώπιση

Ενημερώθηκε: 18/02/19 - 14:31

Οι τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα είναι επιρρεπείς σε φλεγμονή και κόκκινα σημάδια που δεν φεύγουν εύκολα.

Γενικά, μια τρίχα που γυρίζει προς τα μέσα, δηλαδή αναπτύσσεται κάτω από την επιδερμίδα, είναι ένας μεγάλος “μπελάς” για άνδρες και γυναίκες.

Όταν εμφανίζεται στο πρόσωπο γίνεται σαν σπυράκι και όταν βγαίνει μετά το ξύρισμα (σύνηθες φαινόμενο) πονάει ιδιαίτερα.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για την τρίχα που γυρίζει προς τα μέσα:

Βήμα 1

Εφαρμόστε αλοιφή με 1% υδροκορτιζόνη στην περιοχή. Μπορείτε να το κάνετε αυτό 2-3 φορές την ημέρα, σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία. Η κρέμα με υδροκορτιζόνη θα βοηθήσει στην μείωση της φλεγμονής και θα καταστήσει δυνατή την αφαίρεση της ανώμαλης τρίχας.

Βήμα 2

Τοποθετήστε μια ζεστή κομπρέσα πάνω στην τρίχα τρεις φορές την ημέρα. Αφήστε τη για 15 λεπτά κάθε φορά. Εάν η κομπρέσα κρυώνει κατά τη διάρκεια των 15 λεπτών, ξαναβουτήξτε τη στο ζεστό νερό.

Βήμα 3

Πλύνετε την περιοχή γύρω από την τρίχα αντιβακτηριακό σαπούνι κάθε πρωί. Χρησιμοποιήστε μια πετσέτα και με κυκλικές κινήσεις προσπαθήστε να “ξεμπλοκάρετε” την τρίχα κάτω από το δέρμα.

Βήμα 4

Να εξετάζετε καθημερινά την τρίχα για να δείτε αν μπορείτε να τη δείτε πάνω από την επιφάνεια του δέρματος. Μόλις η τρίχα είναι αισθητή πάνω από το δέρμα, χρησιμοποιήστε ένα αποστειρωμένο τσιμπιδάκι για να την τραβήξετε απαλά προς τα πάνω, χωρίς να την κόψετε. Μπορείτε επίσης να βοηθήσετε την κίνηση με μια οδοντογλυφίδα.

Βήμα 5

Επιμεληθείτε την πληγωμένη περιοχή για να αποφύγετε τυχόν μόλυνση μετά την αφαίρεση της τρίχας. Μια καλή αντιβιοτική αλοιφή θα σας το εξασφαλίσει αυτό. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας για κάποιο ισχυρότερο αντιβιοτικό, αν χρειαστεί.

Συμβουλές

Μην ξυριστείτε σε εκείνο το σημείο για 3-4 εβδομάδες. Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε να βάλετε οποιοδήποτε χημικό προϊόν αφαίρεσης τρίχας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, λόγω του κινδύνου φλεγμονής και ερεθισμού.

Iatropedia 

Πηγή: