Μαστίχα Χίου: Καταπολέμηση τριγλυκεριδίων και λίπους στο συκώτι

 
Μαστίχα Χίου: Καταπολέμηση τριγλυκεριδίων και λίπους στο συκώτι

Ενημερώθηκε: 26/03/18 - 16:00

Ηδη από τον 4o αιώνα π.Χ., ο Ιπποκράτης δίδασκε πως «φάρμακό σας ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει φάρμακό σας». Χιλιάδες χρόνια μετά, σύγχρονοι επιστήμονες έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν τα λεγόμενά του, βάζοντας στο επίκεντρο των ερευνών τους τρόφιμα που μπορούν να λειτουργήσουν ευεργετικά για διάφορες ασθένειες.

Έφτασε η ώρα, πλέον, να μπει στον πυρήνα του ενδιαφέροντος από τους Έλληνες επιστήμονες και η μαστίχα Χίου.

Συγκεκριμένα, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, ως επικεφαλής του προγράμματος «MAST4HEALTH», μετατρέπει τη μαστίχα Χίου σε κάψουλες, για να διαπιστωθεί η δράση της σε ασθενείς, δίνοντας παράλληλα προστιθέμενη αξία στο ίδιο το προϊόν.

Olympia.gr

Διαβάστε περισσότερα στο