Τα βίντεο προκάλεσαν τεράστιο κύμα οργής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους χρήστες να ζητούν την απόλυση του αλ Γουάζι, καταγγέλοντας τον διορισμό ενός εξτρεμιστή, που πολλοί συνδέουν με την τρομοκρατία, στο υπουργείο δικαιοσύνης.
Το «Πριν ξεκινήσεις να αλλάξεις τον κόσμο, άλλαξε καλύτερα τον εαυτό σου» θα μπορούσε να ισχύει για αυτές τις προσωπικότητες που άλλαξαν τον τρόπο τις αντίληψης του κόσμου.
Εκείνοι των οποίων η συμπεριφορά θεωρείται από τις αρχές ότι ισοδυναμεί με «διαφθορά επί της γης» θα μπορούσαν να καταδικαστούν σε θάνατο σύμφωνα με το άρθρο 296 του ισλαμικού ποινικού κώδικα του Ιράν.
Όλα ξεκίνησαν όταν οι αρχές της έκαναν σύσταση επειδή φορούσε λάθος το χιτζάμπ της κι εκείνη προχώρησε σε αυτή τη διαμαρτυρία - Της χτύπησαν το κεφάλι και προκλήθηκε μεγάλη αιμορραγία
«Ο τρόπος με τον οποίο αυτή η κοινωνία έχει ανατραπεί είναι ένα προειδοποιητικό παράδειγμα για τον υπόλοιπο κόσμο», δήλωσε η Στριπ σε εκδήλωση στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Δύο χρόνια μετά την έναρξη του κινήματος «Γυναίκα, ζωή, ελευθερία», «η ιρανική κυβέρνηση έχει εντείνει τις προσπάθειες για να καταπιέσει τα θεμελιώδη δικαιώματα των γυναικών και των κοριτσιών
Προηγουμένως, η άμβλωση ήταν δυνατή μόνο σε περίπτωση εγκυμοσύνης που ήταν αποτέλεσμα βιασμού ή αιμομιξίας ή σε περίπτωση ακραίου κινδύνου για την υγεία της εγκύου.
Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι στα τέλη Ιουλίου τέθηκε σε εφαρμογή ένας νόμος «για την προώθηση της αρετής και την πρόληψη της έκλυσης των ηθών», ο οποίος βασίζεται στη σαρία, τον ισλαμικό νόμο.