Ένα διαφορετικό πολιτικό τοπίο δείχνει να διαμορφώνεται μετά τις μεγάλες συγκεντρώσεις για τα Τέμπη, με την Πλεύση Ελευθερίας, κατά κύριο λόγο και την Ελληνική Λύση, κατά δεύτερο λόγο, να αναδεικνύονται στους κερδισμένους, τουλάχιστον για το διάστημα που διανύσουμε.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου βρίσκεται στη δεύτερη θέση πάνω από το ΠΑΣΟΚ τόσο στην πρόθεση όσο και στην εκτίμηση ψήφου.
Ένας μπλε φάκελος μπροστά από τους υπουργούς περιείχε τις επείγουσες προτεραιότητες του χαρτοφυλακίου τους, με τον πρωθυπουργό να ζητά αποτελέσματα και να υπογραμμίζει ότι θα επιβλέπει ο ίδιος προσωπικά το έργο τους.
Ολοκληρώνονται οι τελετές παράδοσης – παραλαβής στα Yπουργεία, μετά την ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο. Ακολουθούν οι κυριότερες τοποθετήσεις των νέων και απερχόμενων ηγεσιών των Υπουργείων.
Με στόχο την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του κυβερνητικού έργου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σήμερα Παρασκευή (14/3) σε μία σειρά από αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.
Ο εξωκοινοβουλευτικός, γνωστός οικονομολόγος Αρίστος Δοξιάδης αναλαμβάνει υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για την Έρευνα και την Καινοτομία, στο νέο κυβερνητικό σχήμα που ανακοινώθηκε το πρωί.
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι πολιτικός επιστήμονας και πληροφορικός. Γεννήθηκε το 1983 και μεγάλωσε στην Αθήνα, στα Κάτω Πατήσια, και έχει καταγωγή από την Αρεόπολη και τις Κροκεές Λακωνίας.
Αύριο στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των νέων μελών της Κυβέρνησης και αμέσως μετά θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Πρωθυπουργό.
Θέμα ωρών θεωρούνται πλέον οι ανακοινώσεις των τελικών αποφάσεων για τον ανασχηματισμό με την κυβέρνηση να θέτει ως στόχο τη γρήγορη και αποτελεσματική παραγωγή έργου.
Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ενώ η ορκωμοσία των νέων υπουργών θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο.
Μετράει αντίστροφα ο χρόνος για την ανακοίνωση των αλλαγών στην κυβέρνηση με συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο αυτές να ανακοινωθούν εντός της ημέρας, ώστε να γίνει η ορκωμοσία των νέων υπουργών αύριο το πρωί.
Σε πλήρη εξέλιξη είναι η σχηματοποίηση της νέας κυβέρνησης, με βασικό πυλώνα τη μετακόμιση του υπουργού Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη στο Μέγαρο Μαξιμου και σε θέση αντιπροέδρου της κυβέρνησης με συντονιστικές αρμοδιότητες.
Εν μέσω οργιώδους παρασκηνίου, ο πρωθυπουργός αναμένεται εντός των επόμενων λίγων ημερών να «κλειδώσει» τις αποφάσεις του για ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος, στην κατεύθυνση του ολικού restart.