Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε επί της Αρχής, των άρθρων και στο σύνολό του το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας «για την ενίσχυση της εργασίας - Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1152 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιουνίου 2019».
«Του το λέμε για άλλη μια φορά. Οι εργαζόμενοι θα κάνουν κουρελόχαρτο και αυτό το νόμο που καθολικά έχουν απορρίψει ήδη, μέσα από την οργάνωση και τη διεκδίκηση, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για αυξήσεις στους μισθούς, για ζωή και δουλειά με δικαιώματα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, για τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με τα όσα είπε για την συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά.
24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ ενάντια στο εργασιακό Ν/Σ - Μετέχουν 31 Εργατικά Κέντρα και 18 Ομοσπονδίες της ΓΣΕΕ - Απέργουν, μεταξύ άλλων δάσκαλοι και καθηγητές, ναυτεργάτες, γιατροί και νοσηλευτές δημόσιων νοσοκομείων
Για «πυροτέχνημα» κάνει λόγο το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για το «ξεπάγωμα των τριετιών» και χαρακτηρίζει τερατούργημα το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που «μεταξύ άλλων, επιβάλλει 13 ώρες δουλειάς την ημέρα, 78 ώρες δουλειάς την εβδομάδα και φέρνει αντιδραστικές αλλαγές ακόμη και στον δικό της “νόμο Χατζηδάκη”».
Με κεντρικό σύνθημα «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία και μαζικοί φορείς της Αττικής πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Με διαδικαστικές ενστάσεις ξεκίνησε η επεξεργασία επί της Αρχής του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εργασίας για «την ενίσχυση της εργασίας - Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1152 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιουνίου 2019 - Απλοποίηση ψηφιακών διαδικασιών και ενίσχυση της Κάρτας Εργασίας - Αναβάθμιση της επιχειρησιακής λειτουργίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και της Επιθεώρησης Εργασίας» στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.
Σε συλλαλητήριο την Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη στις 7.30 μ.μ., στην Αθήνα, στο Σύνταγμα, ενάντια στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, προχωρούν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία και μαζικοί φορείς, καλώντας σε μαζική συμμετοχή.
«Να σημάνει συναγερμός σε όλα τα συνδικάτα, σε όλη την εργατική τάξη. Να σημάνει απεργιακός ξεσηκωμός απέναντι στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο» είναι το μήνυμα που στέλνει το ΠΑΜΕ, με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή από την κυβέρνηση του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας.
Για προσπάθεια αποσιώπησης της δράσης των Συνδικάτων ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση από τη συντριπτική πλειοψηφία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.
Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση κατήγγειλαν συνδικάτα με την παρέμβαση που οργάνωσαν το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από το υπουργείο Εργασίας.
Στόχος της κυβερνητικής μου θητείας στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης είναι να ανέβει η αξία της μισθωτής εργασίας στην Ελλάδα. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα», δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός 'Αδωνις Γεωργιάδης
Με δύο κινητοποιήσεις, την πρώτη με παράσταση διαμαρτυρίας και συνέντευξη τύπου στις 1/9 στις 12μμ στο υπ. Εργασίας στην Αθήνα και με συμμετοχή στο συλλαλητήριο συνδικάτων στις 9 Σεπτέμβρη στις 5.30μμ στο πάρκο της ΧΑΝΘ (ξεχωριστή συγκέντρωση από αυτή που έχει καλέσει η ΓΣΕΕ), το ΠΑΜΕ εκφράζει την αντίθεσή του στο εργασιακό νομοσχέδιο.
Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, στο οποίο, μεταξύ άλλων, νομιμοποιείται η εργασία σε περισσότερους τους ενός εργοδότη.