«Στόχος της κυβέρνησης είναι το 2018 να βγούμε στις αγορές, να γίνουμε μια κανονική χώρα που θα εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις της και ταυτόχρονα τις ανάγκες της χωρίς να υπάρχει η μέγγενη της επιτροπείας», ανέφερε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στον ακριτικό νομό της Φλώρινας.
Στη συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, Στέφανο Μπίρο, δήλωσε ότι θα επανεξεταστεί ο αναπτυξιακός χάρτης της περιοχής, μίλησε για στρεβλώσεις που την κρατούν αγκυλωμένη και υποσχέθηκε ότι «θα δούμε από κοινού το πλαίσιο και την αξιοποίηση των πλούσιων πλεονεκτημάτων της Π.Ε. Φλώρινας χωρίς τις μονομέρειες του παρελθόντος».
Από τον τελευταίο σταθμό της τετραήμερης περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στους δημοσιογράφους στην Φλώρινα αναφέρθηκε στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και εξήγησε ότι θα «στηρίξουμε τα σχήματα που με τις θέσεις ή τις πράξεις τους συνεισφέρουν στην προσπάθεια αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της χώρας και συμβάλλουν με τα έργα τους στη στήριξη των πολιτών». Σημείωσε ότι υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις τόσο στους δήμους όσο και αλλού και ανέφερε ως τέτοιο παράδειγμα την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. «Δεν είναι θέμα κάποιου χρίσματος, αλλά στήριξης και τέτοια περίπτωση είναι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας» σημείωσε.
Ο κ. Ρήγας το μεσημέρι επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις νέων κτηνοτρόφων, οι οποίοι έχουν συστήσει ομάδα παραγωγών και ασχολούνται με την αιγοπροβατοτροφία στο Αμύνταιο Φλώρινας. Οι παραγωγοί ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τις αθρόες εισαγωγές γάλακτος ακόμη και για την παραγωγή της φέτας. Ακόμη αναφέρθηκαν στις πρακτικές μεγάλων εμπορικών αλυσίδων που ζητούν από τους αντιπροσώπους τους που εμπορεύονται τα γαλακτοκομικά προϊόντα, να δεχθούν να πληρώνονται με επιταγές εννέα μηνών, προκειμένου να τα βάλουν στο ράφι τους.
Νωρίτερα, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Αμυνταίου, Κωνσταντίνο Θεοδωρίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στα επικείμενα προβλήματα από το κλείσιμο του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού της ΔΕΗ, που έχει προγραμματιστεί για το 2021, και ζήτησε τη συμβολή της Πολιτείας για την κατασκευή δύο μονάδων παραγωγής θερμικού ατμού προκειμένου να τροφοδοτήσουν την τηλεθέρμανση της πόλης.
Όλα τα σχετικά θέματα με την έξοδο της Ελλάδας στις αγόρες,ΕΔΩ