Η απάντηση της κυβέρνησης για Κιμούλη και στις κατηγορίες για χουντικό στην επιτροπή για το Σύνταγμα

 
Η απάντηση της κυβέρνησης για Κιμούλη και στις κατηγορίες για χουντικό στην επιτροπή για το Σύνταγμα

Ενημερώθηκε: 07/10/16 - 18:07

«Στην προσπάθεια να οργανωθεί μια ουσιαστική συζήτηση για τη αναθεώρηση του Συντάγματος, με τη συγκρότηση μιας πραγματικά αντιπροσωπευτικής επιτροπής διαλόγου, με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων της επιστήμης, της τέχνης, της αυτοδιοίκησης και των επιχειρήσεων όλων των πολιτικών τάσεων, τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν με το συνήθη σπασμωδικό και μηδενιστικό τρόπο» σημειώνουν κυβερνητικοί κύκλοι, μετά το σάλο για την τοποθέτηση του Γιώργου Κιμούλη.

«Το έργο της Επιτροπής, όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός, δεν είναι να υποκαταστήσει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, οι οποίες θα τηρηθούν κατά γράμμα, όπως επιτάσσει το άρθρο 110 του Συντάγματος. Η αναθεώρηση όμως δεν αφορά μόνον τους ειδικούς ή τους πολιτικούς, αλλά όλους τους πολίτες. Τα κρίσιμα ζητήματα, οι συγκλίσεις αλλά και τα διλήμματα θα πρέπει να αναδειχθούν από τη συζήτηση που θα οργανώσει η Επιτροπή. Τα πορίσματα της θα δοθούν στα κόμματα και, ενδεχομένως, σε μια Επιστημονική Επιτροπή που θα αναλάβει να τα τυποποιήσει ενόψει της κοινοβουλευτικής διαδικασίας» προσθέτουν.

Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι «ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει στο Ποτάμι και τον ανεξάρτητο βουλευτή κ. Θεοχάρη, που, στην κανιβαλική προσπάθεια να πλήξουν το κύρος της Επιτροπής, εμφανίζουν μέλος της ως συνεργάτη της χούντας» καταλήγοντας «αν ήταν έτσι, θα είχε οριστεί ο συγκεκριμένος ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου και αντιπρόεδρος επί τιμή του Συμβουλίου της Επικρατείας Πρόεδρος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής επί των κυβερνήσεων Καραμανλή; Η Νέα Δημοκρατία θα τοποθετηθεί επί της συγκεκριμένης απόπειρας κανιβαλισμού;».

Έκπληξη με Γιώργο Κιμούλη στην επιτροπή για τη συνταγματική αναθεώρηση (ΦΩΤΟ)

Σχετικά θέματα:

«Σχέδιο Πυθία» σε βάρος Καραμανλή: Δίκη ζητά η εισαγγελέας για Καρχιμάκη και στελέχη της ΕΥΠ