Γεροβασίλη: Το κίνημα «παραιτηθείτε» είναι εχθρικό στη χώρα

 
Γεροβασίλη: Το κίνημα «παραιτηθείτε» είναι εχθρικό στη χώρα

Ενημερώθηκε: 14/06/16 - 16:01

«Το 'παραιτηθείτε' είναι ένα αίτημα το οποίο δεν απαντά σε ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και το οποίο κινείται εχθρικά στη χώρα αυτή τη στιγμή» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, προσθέτοντας πάντως ότι «το δικαίωμα του καθενός να διαδηλώσει είναι αναφαίρετο».

«Είναι ελεύθερος ο καθένας να διαδηλώσει όπως εκείνος νομίζει. Βεβαίως, κρίνονται αυτοί οι οποίοι προσπαθούν να πουν ότι είναι απολίτικο και κόσμος δυσαρεστημένος, ενώ στα αλήθεια δεν πρόκειται περί τέτοιου», είπε συγκεκριμένα η κ. Γεροβασίλη ερωτηθείσα σχετικά με το κίνημα «Παραιτηθείτε» και την συγκέντρωση που διοργανώνεται την Τετάρτη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε λόγο για «συγκάλυψη στελεχών συγκεκριμένων πολιτικών χώρων και κυρίως της Νέας Δημοκρατίας» που «καλά θα έκαναν να είναι με το όνομά τους». «Δεν είχαν να φοβηθούν κάτι από αυτό, αλλά νομίζω ότι έχουν να φοβηθούν τη μη συμμετοχή των ανθρώπων, εάν οι ίδιοι ήταν οι διοργανωτές», ανέφερε για να προσθέσει: «Προσπάθησαν να κρυφτούν οι διοργανωτές και να πουν ότι κανείς δεν συμμετέχει σε όλο αυτό αλλά όλο αυτό γίνεται αυθορμήτως. Το σχολιάζω όσον αφορά αυτό. Κατά τα άλλα, δεν υπάρχει κανένα θέμα να σχολιάσω περαιτέρω, για μια συγκέντρωση η οποία έχει δικαίωμα ο καθένας να την οργανώσει και να την κάνει».

Η κ. Γεροβασίλη εξέφρασε την αισιοδοξία ότι με το κλείσιμο της αξιολόγησης και με τα εργαλεία που δημιουργούνται η χώρα στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 θα ανακόψει την υφεσιακή πορεία. «Είμαστε εδώ, είμαστε αισιόδοξοι και παλεύουμε ούτως ώστε να βγούμε από τα μνημόνια, να βγούμε από τις δεσμεύσεις με τον λαό όρθιο», σημείωσε.

Η ίδια παραδέχθηκε ότι «υπάρχουν βάρη τα οποία προστέθηκαν, τα 5,4 δισ. μέτρων τα οποία συμφωνήθηκαν το καλοκαίρι», αλλά για να μην πέσουν όπως είπε, «στους ανθρώπους που δεν μπορούν να αντέξουν άλλο και έχουν υποστεί περισσότερο από όλους το βάρος της κρίσης (...) αυτά τα βάρη μετατοπίστηκαν στους Έλληνες πολίτες που μπορούν να αντέξουν περισσότερο, δηλαδή τους πλουσιότερους ή και τους πλούσιους». Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη αξιολόγηση και τα εργασιακά εκτίμησε ότι «θα επιλυθούν και αυτά τα ζητήματα με θετικό τρόπο, όπως έληξε και η πρώτη αξιολόγηση». Όπως τόνισε, το υπουργείο Εργασίας έχοντας εξασφαλίσει τη συνεργασία με ευρωπαϊκούς θεσμούς στα εργασιακά ζητήματα, προκειμένου να αντιμετωπίσει και σκληρότερες απαιτήσεις που συνήθως έρχονται από το ΔΝΤ, έχει ήδη οργανώσει ομάδες τέτοιες, ούτως ώστε να έχουν δημιουργηθεί οι όροι για την επίλυση με θετικό τρόπο και της δεύτερης αξιολόγησης».