Στο κόκκινο συνεχίζει η πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση Γεωργούλη με αλληλοκατηγορίες μεταξύ στελεχών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ ενώ την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι αναφορές για κακοποιητικές συμπεριφορές του ευρωβουλευτή προς συνεργάτες του.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, από την αρχή της θητείας του στο Ευρωκοινοβούλιο, τουλάχιστον πέντε άτομα που εργάστηκαν στο γραφείο του φέρονται να αποχώρησαν λόγω της κακής συμπεριφοράς του.
«Υπήρξε καταγγελία σε αρμόδια υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για εργασιακή κακομεταχείριση από συνεργάτη του περίπου στην αρχή της θητείας του. Έβριζε και είχε εξάρσεις», αναφέρει μαρτυρία.
Ο ίδιος ο Αλέξης Γεωργούλης δια των συνηγόρων του απορρίπτει την καταγγελία και κάνει λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες. Η υπεράσπισή του αναδεικνύει στην επιχειρηματολογία την χρονική πολιτική συγκυρία που ήρθε στο φως η υπόθεση, λίγο πριν από εκλογές. Ο κ. Γεωργούλης εκφράζει απορία για την χρονική στιγμή της έρευνας αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.
Σφοδρή πολιτική σύγκρουση
Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής, χαρακτηρίζοντας “ηθική εξαίρεση” την αξιωματική αντιπολίτευση.
«Επικαλούνται το ηθικό πλεονέκτημα αυτοί που δεν ήξεραν τι έκανε ο ευρωβουλευτής τους. Σήμερα θα μπορούσα να τον αποκαλέσω και ηθική εξαίρεση για την τοξικότητα που τη δημητηριασε εδώ και μια τετραετία. Ένας λάκκος που σκαβόταν και οι ίδιοι πέφτουν τώρα μέσα δειλιάζοντας να ζητήσουν συγγνώμη ακόμη» σημειώνει.
Για πρωθυπουργό της άγνοιας, που δεν γνώριζε τίποτα, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την Δράμα. «Δεν ήξερε τι κάνει ο Πάτσης, τι κάνει η Νικολάου, τι κάνει ο Λιγνάδης, τι κάνουν οι άριστοι που διόρισε, στήριξε και στηρίζει. Αλλά φρόντιζε να τους προβιβάζει και τους στηρίζει» επισημαίνει ο ίδιος.
Για ψηφιακό παρακράτος του διαδικτύου μιλά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. «Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας είναι απολύτως υπεύθυνοι για τη λειτουργία ενός ψηφιακού παρακράτους κουκουλοφόρων, συμμοριών οι οποίες στοχοποιούν προσωπικότητες ανθρώπων που θεωρούν ότι μπαίνουν εμπόδιο στα σχέδιά τους. Θεωρώ ότι κάθε δημοκράτης προοδευτικός πολίτης έχει χρέος να σταθεί απέναντι σ’ αυτές τις απάνθρωπες πρακτικές» σημειώνει.
Επισήμως η Κουμουνδούρου ομνύει στην ανάγκη διερεύνησης της υπόθεσης απ' τις αρμόδιες αρχές, ωστόσο την ίδια ώρα μια σειρά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προβαίνουν σε δημόσιες τοποθετήσεις προσβλητικές προς την καταγγέλλουσα, που ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» της αποπροσανατολιστικής αντιπαράθεσης. Μετά την υποψήφια βουλευτή του Ζωή Βαρέλη - Στεφανίδη, που αναπαρήγαγε το χυδαίο πρωτοσέλιδο του «Μακελειού», αποσύροντας αργότερα την ανάρτησή της, στο ίδιο πνεύμα η επίσης υποψήφια βουλευτής Αναστασία Γαϊταρτζή έγραψε: «Πρώτοι εμείς καταδικάζουμε την παρενόχληση των γυναικών… αν όμως είναι στημένο γεγονός ακριβώς πριν τις εκλογές;», ενώ ο Β. Μίγας, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα, προχώρησε κι αυτός σε μια εμετική ανάρτηση σε βάρος της καταγγέλλουσας, προκαλώντας τη διαγραφή του απ' τον ΣΥΡΙΖΑ.
Οι τοποθετήσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση της ΝΔ, που χρέωσε υποκρισία στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με τη σειρά του κατηγορεί τον Αδ. Γεωργιάδη, τον πρωθυπουργό και τα φιλικά τους ΜΜΕ ότι «προσπαθούν να αξιοποιήσουν πολιτικά μια προσωπική υπόθεση (…) για την οποία η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακαριαία και ξεκάθαρη», σε αντίθεση - όπως είπε - με όσα «έκανε η ΝΔ, ο κος Μητσοτάκης και υπουργοί του, για πλείστες περιπτώσεις, ακόμη και παιδοβιαστών, όπως ο κος Λιγνάδης ή ο στενός συνεργάτης του κου Μητσοτάκη, κος Νίκος Γεωργιάδης, για τον οποίο έσπευσαν ακόμη και ως μάρτυρες υπεράσπισης στο δικαστήριο διακεκριμένα στελέχη της ΝΔ».
Το δε ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στον Παπαδημούλη ότι υπονόησε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης γνώριζε την καταγγελία εκ των προτέρων, καλώντας τον να απαντήσει στο πώς ερεύνησε τις καταγγελίες κ.ο.κ., με το «γαϊτανάκι» να συνεχίζεται ξύνοντας τον πάτο.
Ποιος δημοσιοποίησε το όνομα
Ταυτόχρονα, για τη δημοσιοποίηση του ονόματος της καταγγέλλουσας, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ανακοίνωσε πως διεξάγει έρευνα, ωστόσο ο Αδ. Γεωργιάδης υπέδειξε χτες την Αρετή Αθανασίου του ΣΥΡΙΖΑ ως την υπεύθυνη για τη δημοσιοποίηση του ονόματος, κάτι που η ίδια διέψευσε λέγοντας πως όταν έκανε την ανάρτηση με το όνομα της καταγγέλλουσας, αυτό είχε ήδη από ώρα δημοσιοποιηθεί σε διάφορα sites και ενημερωτικές ιστοσελίδες.
Σε ανάρτησή της η δημοσιογράφος κάνει λόγο για συκοφαντίες. Διαψεύδει ότι είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, και καλεί τον υπουργό Ανάπτυξης να αποδείξει τις καταγγελίες του. «Διαφορετικά, αν δεν το κάνει, θα αποδειχθεί πως είναι ένας κοινός συκοφάντης και θα προστατέψω με κάθε νόμιμο τρόπο τα δικαιώματά μου» αναφέρει η ίδια.
Εστία τριβής αποτελεί ο χρόνος που ενημερώθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Γεωργούλη με στελέχη της κυβέρνησης να μιλούν για αντιφάσεις.
«Ο κ. Κούλογλου λέει φήμες πριν 2 χρόνια, άκους την κα Τσαπανίδου να λέει με εντολή Τσίπρα διερεύνηση και άκουσα Παπαδημούλη να λέει για φήμες. Ποιες είναι αυτές οι φήμες;» σημείωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.
«Τη συγκεκριμένη καταγγελία την πληροφορηθήκαμε τη Δευτέρα του Πάσχα. Είναι χοντρό ψέμα και μεγάλη λάσπη και ντροπή για την πολιτική ζωή να δεχόμαστε ότι ο κ. Ανδρουλάκης το έμαθε τη Δευτέρα του Πάσχα, ενώ η καταγγέλουσα είναι στενή του συνεργάτης» τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
«Εξέφραζε την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και την αξιωματική αντιπολίτευση η ανακοίνωση του κ. Γεωργούλη, στην οποία επικαλείται τάχα πολιτική δίωξη και αφήνει απαράδεκτα υπονοούμενα για τον χρόνο του αιτήματος άρσης της ασυλίας του;» διερωτώνται από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.
Έρευνα σε βάθος ζήτησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με την επισήμανση «να μην καλύπτονται κορυφαία θέματα με επιμέρους σκάνδαλα».